Mengden her vil pase fint som en forrett til 4 personer eller som et lett eget måltid for 2.
Ta en pakke/150 g. spekeskinke (jeg foretrekker Strandaskinke, men ta den du selv foretrekker!), fordel skinkekivene utover et fat. Kok 1 pk. asparges (topper eller en bunt med hele, husk i så fall å ta av den trevlete delen nederst) i godt saltet vann, 1 minutt i fosskokende vann holder. Hell av vannet (om du putter aspargesen raskt i iskaldt vann stopper varmeprosessen), tilsett så en blanding av 2 ss extra virgin olivenolje og saften fra en halv sitron. Bland dette godt sammen med aspargesen og legg aspargesen oppå spekeskinken. strø over litt flaksalt før du river 75 g parmesan og drysser over. Server!
Trikset som gjør at denne varianten skiller seg litt ut, er å smøre aspargesen med blandingen av olje og sitron
Åååh - det så fristende ut nå i denne varmen :-)
SvarSlettTakk for god tips :-)
Ja, dette er en perfekt sommerrett! Håper det smaker :)
SvarSlett