Verdens enkleste kake og meget velsmakende! -perfekt når en skal ha gjester etter jobb.
1,5 dl hvetemel - 3 dl sukker - 1 klype salt - 1,5 ts vaniljesukker - 4 ss kakaopulver - 2 egg - 100 g smeltet smør/smaksnøytral olje.
Alt røres sammen og helles over en godt smurt(helst med bakepapir i bunn, dette blir klissete) springform. Stekes midt i ovnen på 175 grader, hvor lenge avhenger veldig av hvor skarp ovnen er. Stek så hele kaken får skorpe, men den skal samtidig være klissete i bunnen, på vår ovn innebærer det 20 minutter, den originale oppskriften sier en halv time.
Om du vil gjøre litt ekstra ut av kaken, bryt opp i underkant av 100 g sjokolade som Crispo, Toblerone eller Fruktnøtt og legg i bunnen av formen før du heller røren over.
Når kaken er ute av ovnen avkjøles den og dekkes med krem (1 boks kremfløte - 1,5 ts vaniljesikker - 4 ss sukker) - en god slant sjokoladesaus (sånn fra flaske som man pleier å ha på isen) - 2,5 skivede bananer.
Ferdig!
Et lite tjuvtriks: i hyttevarianten kan du rett og slett bruke en brownies-pose for å lage selve kaka! Med noen sjokoladebiter inni og krem, banan og sjokoladesaus på toppen gjør det nytta det også 😉
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar