Etiketter

butikktips (59) Elgseter (318) Ferie (120) hund (935) Hverdag (517) interiør (121) jakt (250) Jul (303) Krokskogen (242) mat (455) Matauk (62) new York (155) oppskrift (202) Reise (236) restauranttips (130) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (264)

fredag 17. juni 2016

Sjokoladekake for de late

...eller for de smarte, som enkelte her i husholdningen insisterer på å kalle den... Dette er Gunnar sin absolutte favorittkake, og om det var opp til ham hadde vi ikke trengt å bake andre kaker noen gang...



Verdens enkleste kake og meget velsmakende! -perfekt når en skal ha gjester etter jobb.



1,5 dl hvetemel - 3 dl sukker - 1 klype salt - 1,5 ts vaniljesukker  - 4 ss kakaopulver - 2 egg - 100 g smeltet smør/smaksnøytral olje.
Alt røres sammen og helles over en godt smurt(helst med bakepapir i bunn, dette blir klissete) springform. Stekes midt i ovnen på 175 grader, hvor lenge avhenger veldig av hvor skarp ovnen er. Stek så hele kaken får skorpe, men den skal samtidig være klissete i bunnen, på vår ovn innebærer det 20 minutter, den originale oppskriften sier en halv time.
Om du vil gjøre litt ekstra ut av kaken, bryt opp i underkant av 100 g sjokolade som Crispo, Toblerone eller Fruktnøtt og legg i bunnen av formen før du heller røren over. 

Når kaken er ute av ovnen avkjøles den og dekkes med krem (1 boks kremfløte - 1,5 ts vaniljesikker - 4 ss sukker) - en god slant sjokoladesaus (sånn fra flaske som man pleier å ha på isen) - 2,5 skivede bananer.

Ferdig!

Et lite tjuvtriks: i hyttevarianten kan du rett og slett bruke en brownies-pose for å lage selve kaka! Med noen sjokoladebiter inni og krem, banan og sjokoladesaus på toppen gjør det nytta det også 😉



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar