Etiketter

butikktips (59) Elgseter (318) Ferie (120) hund (935) Hverdag (517) interiør (121) jakt (250) Jul (303) Krokskogen (242) mat (455) Matauk (62) new York (155) oppskrift (202) Reise (236) restauranttips (130) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (264)

fredag 23. februar 2018

Kvæfjordkake


Onsdag kveld, og vi hadde spist tidlig middag... Fysne på noe godt begge to... Det må være enkelt på alle vis: ingredienser og tidsbruk... Så endte vi altså opp på Kvæfjordkake også kjent som Verdens beste da.

Pisk 100 g smør og 100 g sukker hvitt. Pisk så inn 4 eggeplommer, et og et. Før du til slutt blander inn 2 dl siktet hvetemel, 1,5 ts bakepulver og 3 ss melk. Smør røren ut over en bakepapirkledd langpanne.

Pisk 4 eggehviter godt før du tilsetter 2,5 dl farin og pisker det hele stivt. Smør eggeblandingen forsiktig over røren på bakepapiret. Sett langpannen midt i forvarmet ovn på 160 grader og stek i ca. 30 minutter. Tas ut av ovnen når marengsen har blitt gyllen.
Om du har,  og har lyst på, hakkede mandler oppå, strøs dette over marengsen før du setter langpannen inn i ovnen.

Lag vaniljekrem av 2 dl  kremfløte som piskes med 2 ss farin og 1 ts vaniljesukker. Vend forsiktig inn en boks med ferdig vaniljekrem.
Når kaken er ute av ovnen og avkjølt, del den i to på midten. Bre krem over den ene halvparten før du legger den andre halvparten over med marengsen opp.

Nå har du fiks ferdig kake og den er minst like god dagen derpå!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar