Jeg jobber med noen bergensere nå, og for noen dager siden begynte de å snakke om pølsemos. Som tydeligvis var noe av det beste i verden! Hverdagsmat som de var oppvokst med. Så, da måtte det prøves da: poteter fra hagen og pølserester på kjøla fikk bein å gå på. Vi lagde, spiste og var enige i at dette kan gjentas. Veldig enkelt, veldig raskt og veldig godt. Så kan man selvsagt piffe opp retten med ulikt, om det er ønskelig. Here it goes:
Kok opp ønskelig mengde poteter (6 mellomstore for vår del) i saltet vann. Kutt opp røkte kjøttpølser (vi spiste to) i terninger og la disse putre i melk og smør (sånn at det dekker pølsene). Når potetene er møre heller du over blandingen av melk og smør fra pølsene og lager potetmos. Deretter heller du pølsene over og moser disse inn i potetmosen. Pepre og salte, så er maten klar for servering.
Dette er mektige saker, så en porsjon holdt for meg. For vår del ble det lunsj på jobb for meg dagen etter i tillegg.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar