Etiketter

butikktips (59) Elgseter (318) Ferie (120) hund (935) Hverdag (517) interiør (121) jakt (250) Jul (303) Krokskogen (242) mat (455) Matauk (62) new York (155) oppskrift (202) Reise (236) restauranttips (130) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (264)

torsdag 15. juli 2021

Enkel portvinsaus

 


Enklere får man det ikke, og det kan en jo like! 

Kok opp 5 dl kalvekraft (buljong og vann funker også om du er på hytta og ikke har annet, for å si det sånn 😉) og 2 dl fløte, la dette småkoke i 10 minutters tid. Tilsett 1,5 dl portvin  og 2 ts maisenna utrørt i kaldt vann. Kok opp. 
Trekk kjelen av platen og tilsett 2 ss smør. Salte og pepre som/om du ønsker. 

Dette er en meget mild saus, og passer derfor godt til for eksempel kalvekjøtt. Den minner litt om Rødvinsaus a la Elgseter

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar