Etiketter

butikktips (52) Elgseter (292) Ferie (110) hund (756) Hverdag (407) interiør (111) jakt (205) Jul (262) Krokskogen (217) mat (412) Matauk (61) new York (145) oppskrift (174) Reise (199) restauranttips (121) Salat (12) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (46) Viltoppskrift (12) vinterpalasset (245)

tirsdag 26. oktober 2021

Viltgryte

 


En enkel og god viltgryte er alltid en vinner. Greit å forberede og det er ikke så mye som skal til før det er litt mer spennende enn Toro sine varianter. 

Ta 800 g grytekjøtt av vilt og skjær det opp i mindre biter, salte og pepre. Brunes i en panne sammen med godt med smør. Legg kjøttet over i gryte og la det vente på følget. 
Ha smør i pannen, stek 4 finhakkede sjalottløk blanke, tilsett 400 g grovhakket sopp (vi blander champignon og kantarell, tørkede kantareller fungeeer forresten fint). Tilsett 400 g finhakket sellerirot. Og stek alt sammen, før det helles opp i gryta. Fres ut av panna med et-par dl rødvin, når mengden er halvert kan den helles oppi sammen med kjøtt og grønnsaker. 
Da tilsetter du også 2 dl fløte, 3 ss creme fraiche, 2 revne gulrøtter, 1 ss tyttebær (bruk gjerne syltetøy), litt fersk timian og 1 ts knuste einebær. Rør om og la det hele putre sammen i en halvtimes tid, under lokk. 10 min før det hele er ferdig, sakter og peprer du. Og så kan du ta noen ferske rosenkål som du deler i fire båter (gni dem med litt smør, så kan du salte dem og saltet blir sittende også. Usaltede rosenkål blir litt tamt…) som du legger på toppen av gryta. 

Serveres med hjemmelaget potetmos, flatbrød og tyttebær. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar