Etiketter

butikktips (55) Elgseter (316) Ferie (117) hund (899) Hverdag (485) interiør (115) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (237) mat (448) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (228) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

lørdag 27. april 2024

Blodporkurs dag 1


Denne helgen er vi på blodsporkurs på Rygge. Jeg har gått ettersøkskurs før, ført Lakka til offentlig godkjent ettersøkshund og gått reelle ettersøk i posten. Men med ny valp som bør få tatt blodsporprøve og fersksporprøve så raskt som mulig (før ekte saker blir enda mer tirrende etter en jaktsesong. Blodspor legges jo i naturen, hvor det gjerne kan gå både elg og rådyr mellom sporlegging og prøve, og da kan det friste enda mer å følge etter elg enn 3 dl okseblod og sporene til et menneske), for å få ettersøkshundbeviset i boks. Og selv om jeg både har tatt prøver før og vært på kurs, er det tross alt 18 år siden. Jeg har gått ettersøk i mellomtiden, men reelt ettersøk er jo noe helt annet enn den tekniske Blodsporprøven. Så jeg meldte oss på for å få veiledning i å legge treningssporene igjen i tillegg til å få veiledning på hvordan jeg får ut Laika sitt potensiale best mulig. Det er en trygghet å ha med seg når vi skal gå prøve. 

Vi tar kurset hos Hverdagspoten utenfor Moss. Siden det ikke fantes noen kurs i Bærum, var det veldig praktisk med dette kurset som går over en helg fremfor fem ettermiddager som de andre kursene er (og fortsatt langt unna). 

Første dag bød på strålende sol, hyggelige folk og hunder og mestringsfølelse. Ryktene sier at morgendagen blir regnfull, men det får vi ta som det kommer. Vi koser oss uansett, mestring gir motivasjon! 


Klart for sporlegging: flasker med blid, rådyrføtter og merkebånd 

Her har jeg lagt første sporet for Laika

Og hun fant frem til målet på null komma niks! På livets første blodspor! Til tross for kryssende spor til og med! 

Målet for andre spor, sporet ble lagt før lunsj

På vei ut for andre runde


Venter på at ekvipasjen før oss blir ferdig, så det er vår tur
Alle gikk sammen ned ekvipasjen som sporet for å observere og lære

Så glad og stolt over å ha funnet premien!
På andre spor hadde vi lagt inn vinkel og «sårleie»

Laika elsket belønningen 

Liten pause før vi skal legge ut dagens siste spor som skal gås søndag formiddag 

På tur med merkebåndene for å legge sporet som skal ligge over natten (prøvespor skal være 12 timer gamle) 

Fornøyd hund på veien hjem 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar