Etiketter

butikktips (57) Elgseter (317) Ferie (120) hund (915) Hverdag (491) interiør (119) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (238) mat (450) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (230) restauranttips (127) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (262)

onsdag 2. desember 2015

Gomo's julemarsipan


Etter å ha sett de to første episodene med Jul i Skomakergata, begynner førjulsfølelsen å synke inn. Minner og følelser settes i sving, og et av mange gode juleminner er fra de gangene vi hentet Gomo og Gofa på stasjonen på Atna lillejulaften for julefeiring sammen med oss, Skinderhaug-gjengen. Det snør lett, vi har med sparkene våre for å frakte koffertene på og når vi kommer hjem åpnes koffertene og ut popper rakfisk fra Hardangervidda, Tinnlefser og Norgesglass med hjemmelagede rosa og hvite marsipankuler. Her i huset er ikke marsipan det vi kjøper om vi skal kjøpe oss noe godt, men hjemmelaget marsipan a la Gomo er i kategorien "holder hardt å ikke spise opp alt med en gang". Dette er ikke en direkte overlevert oppskrift, da nedtegnede oppskrifter ikke er å oppdrive etter brannen, men men etter litt prøving og justering oppleves oppskriften nå som riktig. I fjor delte jeg oppskriften på facebook, og jeg vet mange laget den da og syntes den var god. Derfor deler jeg den her nå, slik at flere kan prøve den, om det skulle friste. På Elgseter starter vi produksjonen i dag av en liten porsjon i år også, uavhengig av hva og hvor julen skal feires, vi får nok spist det opp ;)1 kg mandler (skoldes)
ca. 1 kg melis
4 eggehviter
Litt vaniljesukker 
Litt rom- eller vaniljeessens


3 dl kremfløte
3 dl mel
ca. 0,5 kg melis

Fløte og mel varmes opp, avkjøles, tilsett melis.Bland disse to blandingene forsiktig sammen, tilsett evt. farge og smakstilsetning. Rulles med litt melis (så unngår man at det blir klissete). Settes kjølig over natten før man fyller glass og lar det stå kjølig frem til spising (obs! Det har lett for å bli en del svinn underveis i prosessen) Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar