Etiketter

butikktips (53) Elgseter (302) Ferie (110) hund (764) Hverdag (413) interiør (112) jakt (207) Jul (285) Krokskogen (222) mat (423) Matauk (61) new York (145) oppskrift (183) Reise (208) restauranttips (123) Salat (12) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (46) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (249)

mandag 14. desember 2015

One World Trade Center

Siden sist vi var her sammen, har One World Trade Center (tidligere kalt Freedom Tower) åpnet. Vi ønsket derfor å ta en nærmere titt på dette bygget. 18.45 på søndag er absolutt et tidspunkt som anbefales, nærmere private tour kommer man ikke! Vi hadde tenkt å bestille billetter på forhånd, men vi så det var en del ledig på slutten av søndagen og tok sjansen på ledighet for fleksiblitetens skyld og angrer ikke, ingen kø noe sted, bare en håndfull mennesker til sammen.
I løpet av 1 minutt var vi oppe i 102. etasje, heisturen var en opplevelse i seg selv, da tre av veggene viste film der vi fikk se byens arkitektoniske utvikling rundt oss. Da vi kom opp ble vi stilt opp langs en vegg for film, filmen viser mangfoldet i NYC, men plutselig forsvinner lerretet foran oss og vi så rett ut på byen!
One World observatory deck var i 100. etasje, her var det 360 graders utsikt. Man kunne også leie nettbrett som kunne guidet deg i forhold til hvilke bygg du så der ute.
Det er forøvrig tydelig at fokuset med denne utstillingen har vært å kun se fremover, vi syntes det var noe forunderlig at bakgrunnen for dette bygget ikke ble nevnt med et ord, men det er åpenbart et bevisst valg. Men derfor anbefaler vi å besøke memorial museet også, om du er her for første gang.
Det var både kafé og gavebutikk på toppen.Gunnar nyter utsikten

To baseballbaner midt inne i byen


Frihetsgudinnen ble plutselig så liten

Ground zero
Så uendelig langt ned... Det setter igang noen tanker her oppe i høyden, vi husker vel alle bildene av menneskene som valgte å hoppe 11.9.01? Hvordan så det ut bak dem? Når mennesker som i utgangspunktet ønsker å leve velger å hoppe ned fra et punkt hvor skjebnen er 100% sikker... 

Nede på GZ. Vi har besøkt 9/11 memorial museum tidligere, og anbefaler sterkt å gjøre det. Et verdig og sterkt museum har de laget! Bygget er tegnet an norske Snøhetta. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar