Etiketter

butikktips (55) Elgseter (314) Ferie (117) hund (877) Hverdag (483) interiør (115) jakt (238) Jul (301) Krokskogen (237) mat (447) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (227) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

torsdag 21. januar 2016

Oppfølging på Veterinærhøgskolen

Noen dager gruer en seg veldig til, andre dager må du gange den følelsen med femten... Dette var en dag av sistnevnte type... Da Bamse var på veterinærhøgskolen for en uke siden (den lange dagen står det om her) klarte de ikke finne en sikker årsak til at han ikke ser. Til i dag skulle de sjekke bildene grundigere og han skulle gå på en kortisonkur. Ingen vits i å prøve å lure unna at nervene til oss tobeinte har vært i høyspenn frem til dagen i dag!
Det var kun en ledig time på veterinærhøgskolen denne delen av uken, så da fikk rådmannssamling være rådmannssamling utpå dagen og Bamse og damene hans vendte snuta mot Oslo... Vi kom frem i tide, men ble ventende en time før vi kom inn første turen, så vi måtte til og med ut en tur til for å legge på automaten, men det synes jo Bamse at er bare helt supert, det lukter jo så godt i området!


Bamse fikk utrolig mye skryt og hederlig omtale av begge de behandlende veterinærene! Alle studentene som var med var også mektig imponert iver denne sindige, positive og trygge elghunden! Den ene veterinæren sa til og med at han selv skulle ønske han var som Bamse!


Heller ikke i dag kunne de konkludere med hva tapet av syn skyldtes. Han har vært behandlet med kortison mot betennelse på synsnerven, og veterinæren som undersøkte den mente det kunne være et minimalt snev av bedring i form av reaksjon på lys. CT-skanningen forrige uke viste noe de lurte på kunne være tendens til vannhode, men ingenting var sikkert, og de kunne ikke finne noen fortetninger som evt. kunne være årsaken til det. Så det lille de så kan godt være noe han er født med, og det er ingen ting som tilsier at det er et problem for ham.
Så enden på veterinærhøgskole-visa er: vi vet ikke hva årsaken er. Det som er sikkert her i livet er at ingen vet hva morgendagen bringer, men det var begge veterinærene helt tydelige på: det er ingen grunn til å bekymre seg noe ekstra over morgendagen på grunn av Bamse sin tilstand!  Her var det bare å fortsette livet som normalt, og Bamse har et godt liv, selv med sin funksjonshemming (og slikt ER godt å bli fortalt av ekspertene!). Nå skal vi trappe ned på kortisonen gradvis gjennom ukene som kommer, å slutte for brått på kortison kan nemlig få fatale konsekvenser for binyrene.
Så fikk Bamse plukke seg ut akkurat det han ønsket mest i matbutikken på klinikken, det ble tørrfiskfletter. Han koste seg med to på egenhånd før han gikk på vekta (har holdt seg stabil til tross for medisineringen), vi betalte og gikk til bilen så han kunne dele litt godsaker med sin støttende søster.


Kjøpte med litt godis til kvelds, vi hadde en liten feiring over at det ikke kom noen dramatiske nyheter! Nå skal vi sannsynligvis ikke til dyrlegen igjen før vi skal ha nesespray fordi vi skal på biltur sørover i sommerferien! 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar