Etiketter

butikktips (55) Elgseter (315) Ferie (117) hund (879) Hverdag (483) interiør (115) jakt (238) Jul (301) Krokskogen (237) mat (447) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (227) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

fredag 1. januar 2016

Godt nytt år!

Vi hadde en rolig hjemmedag/-kveld på årets siste dag. Treig morgen, tur og litt kokkelering før legging og film før midnatt. Ingen av våre grå plages nevneverdig av raketter, men det er viktig for oss å være i forkant, slik at det ikke blir et problem. Derfor: alltid sammen på nyttårsaften!

Helt greit å starte dagen med brunsj foran peisen!

Glad Lakka, klar for tur! Årets siste tur gikk forbi Johnsrudtjern.


Vi har benket oss foran TV'n, klare for Harald

Kongen startet med diktet "Jeg finner nok frem" av Kolbein Falkeid, et dikt jeg er veldig glad i og har brukt tidligere. Fin tale av kongen vår!

Gutta slapper av  før vi starter med middagen

Lakka koser seg som fang-hund

Bordet er dekket for kvelden!

To-retters også for de grå

Kveldens drikkevare var en souvernir fra sommerens tur til Bad Gastein

Forrett: hummerbisque! Veldig veldig godt! Denne kom fra Tjuvholmens Sjømatmagasin

Til hovedrett hadde vi and. Vi hadde igjen to lår etter crispy duck-middagen, så da var det å finne noe godt tilbehør. Det valget ble lett da Espen delte en oppskrift han hadde prøvd i jule på FB for et-par dager siden! Så da ble den helstekte anda byttet ut med andelår fulgt av endiver (vi fikk tak i på MENY på Sandvika Storsenter), pastinakk, potetpuré og saus. Anbefaler denne oppskriften altså! Den finner du her

Fornøyd herremann iført findressen sin. -tror han fikk seg en ny livrett... 

Vi pleier alltid å se film (på soverommet) når det nye året ringes inn. I år falt valget på Bølgen, en helt grei film, verken mer eller mindre. Det var forøvrig ingen som skjøt opp raketter midnatt, hyttefolket  gjorde seg ferdig fire timer før! Skjønner at det sannsynligvis er av hensyn til små som skal legge seg, men om man ønsker å ta hensyn til dyra er det noe av det kjipeste du kan gjøre, da er alle helt uforberedt, og stresset blir mye større for et bekymret dyr. Ved midnatt har jo de fleste dyreeiere en plan. 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar