Etiketter

butikktips (57) Elgseter (317) Ferie (120) hund (916) Hverdag (492) interiør (119) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (238) mat (451) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (230) restauranttips (128) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (262)

torsdag 28. januar 2016

Prosjekt Grå gang

Gangen har vært et "vente og se-rom" siden vi flyttet inn. Vi har vurdert å gjøre noe med hele inngangspartiet, men bestemte oss for en tid tilbake at det ikke vil skje (med det første i alle fall). Vi hadde tenkt å ta gangen i høst, men siden vi skulle flytte, valgte vi å ikke begynne med noe oppussingsprosjekt i sommer/høst. Som kjent, vi ble hjemme, og da var ønsket/behovet for å fikse heimen litt ekstra stort i forhold til tidligere. Så vi bestemte oss for å male og fikse litt på nyåret, og som seg hør og bør blir det selvsagt litt mer vi vil gjøre...

Hvite vegger i trappen blir fort skitne. Det er så fort gjort å dulte borti veggene med ting og tang i en svingende trapp. Så selv om veggene i trappen ble pusset opp av oss, ønsket vi å shine dem opp. Hvitt /lyst var uaktuelt, etter erfaringene vi har gjort de siste årene. Fruen i huset er svak for grått i alle nyanser, så da endte vi på det. Veggene i trappen, trappegangen oppe og de malte veggene i gangen nede kommer nå til å bli mørk grå, lister og tak skal få seg en oppfriskning med kritthvit maling. Veggfargen blir ganske lik trappetrinnsteppene vi har lagt i trappen. 

Veldig fornøyde. Her blir det fint med et-par store fotolerret med bilder fra utelivet vi frekventerer. 

Som sagt: det kommer alltid til noe ekstra når en pusser opp. Vi skulle jo bare fjerne branntavlen, slik  Bamse viser at det er gjort her...

Så fant vi ut at vi skulle fjerne utstikkeren, rett fram for trappen, slik det er gjort her. Bare en bærende  stolpe blir stående igjen, og vi får mer luft i gangen. Som man kan se, fjernet vi platene videre bortover veggen også... Vi håpet vi kunne trylle frem en kul tømmervegg, men det vi fant stod ikke helt til forventningene, så vi konkluderte med at det må tettes igjen. Vi tetter det igjen med rupanel som beises med fargen drivved, veggen vil da få samme utseende som kjøkkenet på Vinterpalasset. 


Fargen


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar