Etiketter

butikktips (54) Elgseter (313) Ferie (113) hund (860) Hverdag (467) interiør (114) jakt (238) Jul (301) Krokskogen (236) mat (446) Matauk (62) new York (153) oppskrift (196) Reise (222) restauranttips (124) Salat (20) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (258)

tirsdag 19. januar 2016

Norges mest populære hunderase!

Dagens hyggeligste lesing var at for første gang i historien er det Norges nasjonalhund som troner øverst på listen over landets mest populære hunderaser! NEG har alltid vært blant de mest populære rasene, men aldri før vært helt på topp. Nå er det definitivt ikke noe mål i seg selv å ha det samme som alle andre, men man unner jo flest mulig å oppleve gleden i det å ha en gråhund!


Beskrivelse av rasen Norsk Elghund Grå, hentet fra Elghundforbunet:
Den grå elghunden er en typisk spisshund, med tett kort kropp, kvadratisk bygning og god reisning. Full av kraft og stolthet. Mørke trygge øyner, opprettstående spisse ører. Halen bæres stramt opprullet over ryggens midtlinje. tett, rikt men ikke strittende hårlag. Har vært brukt i nær sagt all slags storviltjakt gjennom tidene. I følge gamle myter var hunden stri, også mot folk, om den var en riktig god elghund. Dette er selvsagt gammel overtro!
Dagens elghunder har et meget godt gemytt, er hengiven overfor sin eier, og er en meget trivelig familiehund. Den liker å ha en sterk leder, og setter stor pris på mye mosjon. Den er lett å dressere, og er systematisk avlet frem som jakthund.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar