Etiketter

butikktips (47) Elgseter (242) Ferie (105) hund (736) Hverdag (360) interiør (95) jakt (141) Jul (209) Krokskogen (187) mat (315) Matauk (54) new York (126) oppskrift (147) Reise (171) restauranttips (99) Salat (10) Saus (8) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (45) Viltoppskrift (9) vinterpalasset (212)

torsdag 11. mai 2017

Kolsåstoppen


Søndag pakket vi sekken og la ut på topptur i Bærum! Kolsåstoppene med sine 387 (Nordre) og 342 (Søndre) er ikke imponerende høye, men det er en fin runde å gå fra Steinshøgda. Bare en mil, men med kuppert terreng, så det gir definitivt god treningseffekt! Vi hadde så vidt forlatt bilen da elgku og -kalv kom i godt driv over jordet. Heldigvis stod ikke vinden mot oss og Lakka var opptatt med å sjekke noen visittkort i grøfta, så det preget ikke resten av turen vår. 100 meter videre bortover stien fant vi ut hva som hadde skremt frem elgene: en voksen og to barn kom tuslende ut fra skogen, de visste nok ikke hva de hadde vært nær. De var heller ikke imponerende gode i artslære, da de trodde at Lakka og Bamse var ulv... Og det er faktisk ikke første gangen noen tror det, ikke rart at folk synes ulv er attraktivt å ha i skogen tenker vi da...
Etter å ha klort oss oppoverkom vi oss opp på Nordre Kolsåstopp og fikk registrert oss i boka. På vei ned til stien videre klarte vi først å havne på kanten av et stup da vi skulle ta en "lur" vei, tilbake på stien så vi sesongens første hoggorm. I Sætertjernet så vi en liten gjedde.
Vel fremme på Søndre Kolsåstopp var vi definitivt ikke alene. Veldig mange går opp fra Kolsåsside, og på en godværsdag som søndag var det selvsagt ekstra mange. Men, vi fant oss en  rolig plett litt ovenfor selve stupet, så der var det kjekt å drikke og spise medbrakt te, epler og karameller. Lakka og Bamse hadde selvsagt også pakket med seg litt nødproviant.
Retur gikk først til Sætertjern for så å følge stien som går ned mot Dalbo og for så å ta av mpt Steinsskogen. Skikkelig vårstemning med hvitveisdekt skogbunn og bjørkestammer!
Kolsåstoppen er en fin tur, selv om vi foretrekker å gå de fleste turene våre utenom "17.maitog-ruter", er det jo kjekt å innom de lokale turområdene innimellom også, og Lakka og Bamse E-L-S-K-E-R å gå tur i populære turområder, så masse å følge med på!
Dagen ble avsluttet med takeout fra Tuktuk og fotballkamp på TV på Elgseter.

Gutta

På Nordre Kolsåstopp

Den lille gjedda utti sivet...

Lakka slapper av og følger med på hunde- og folkelivet på Søndre Kolsåstopp

Nyter utsikten

Lakka og Bamse på toppen

Gunnar og Bamse

Nordre Kolsåstopp speiler seg i Sætertjern

Lakka, Nordre Kolsåstopp og Sætertjern


Gjøkesyre


Bekkeblom

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar