Etiketter

butikktips (55) Elgseter (316) Ferie (119) hund (902) Hverdag (487) interiør (115) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (237) mat (448) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (229) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

fredag 12. mai 2017

Litt pasient

Tirsdagstur med sokk

Stakkars Bamse har hatt en "underhuds"fettkul som har blitt betent. Og når den ligger gjemt under huden, er det vanskelig å få gjort noe med den før den sprekker. Og det skjedde til gangs på mandag. Bed begynte med at det ble rødt på søndag, fuktig mandag morgen (undertegnede var redd det var begynnende våteksem, så apoteket ble nærmest rensket for remedier for slikt på vei hjem...), da jeg kom hjem fra jobb på mandag hadde det sprukket og Bamse var våt av puss. Så, da var det bare å begynne tømmingen. Det var mye, og det piplet fortsatt litt utover kvelden, så det ble en rolig innekveld. Bamse ligger bare i ro mens han barberes, det klemmes, sprøytes, renses og plastres, så det går veldig fint å ordne det selv. Dagen etter fikk han på nyinnkjøpt halsbånd som styrte unna såret, og det ble tur igjen. Rensing og skift minst to ganger om dagen, nå trenger vi bare et vanlig plaster for å dekke over det lille hullet så det ikke kommer urenheter på skorpa. Han har også på sokk på høyre bakbein, så han ikke skal klø og klore seg opp. Det klør jo alltid litt når det gror...
Vi følger selvsagt godt med, hvis hevelsen ikke går fort nok ned må vi til veterinæren for å få antibiotika. Men vi behandlet det slik de gjør ellers, og det er jo veldig greit å ikke måtte stresse de små grå med flere dyrlegebesøk enn nødvendig :)

Trygg gutt ligger i ro etter sårstell

Saltvann og sprøyter uten spiss for å rense på innsiden, så vi får skylt ut fett og puss av kulen. Så renser vi over og setter på sterilt kompress. 

Mandag kveld... 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar