Etiketter

butikktips (48) Elgseter (247) Ferie (105) hund (736) Hverdag (362) interiør (96) jakt (141) Jul (209) Krokskogen (189) mat (317) Matauk (54) new York (126) oppskrift (147) Reise (171) restauranttips (99) Salat (10) Saus (8) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (45) Viltoppskrift (9) vinterpalasset (212)

torsdag 19. juli 2018

På biltur

Vi dro hjemmefra tirsdag ettermiddag og var i Chamonix torsdag morgen, på turen hadde vi seks ladestopp i tillegg til vårt besøk i Tyskland. Vi kunne kommet frem noen timer før, men siden vi ikke hadde hotell før torsdag ettermiddag tok Gunnar seg gode sovestopp på de siste to ladingene. Vi var forøvrig heldige og fikk sjekke inn klokken ni på hotellet da vi ankom!
Turen gikk fint! Vi kjørte Øresundsbroen mellom Sverige og Danmark og ferge mellom Rødby og Puttgarden (vi tar ferge fremfor å kjøre rundt  om broene i Danmark fordi Gunnar synes det er godt med den hvilen han får på overfarten). Vi har gjort oss erfaringen med at det er veldig mye kø/stilleståing på de tyske motorveiene, og prøver derfor helst å kjøre der om nettene. Denne gangen kjørte vi på dagtid, og det gikk veldig fint! -flaks eller bare uflaks før?
På vei til Chamonix måtte vi en tur innom Sveits, da er det viktig å huske å betale veiavgift! -vi kjøpte vårt oblat på grenseovergangen, så slapp vi å bli bøtelagt, som vi gjorde i fjor.
Det ble ikke mye kjøring i Frankrike på turen ned, Chamonix ligger like over grensen fra Sveits.

Et av høydepunktene med å kjøre gjennom Sverige med elbil for Gunnar, er å spise burger på MAX! 

For den som ikke sov på ferga mellom Rødby og Puttgarden, ble det muligheter for en handel. Likte dette armbåndet fra Pilgrim godt, til en brøkdel av prisen ifht det som ligner fra Ole Lyngaard... 

Bamse og Lakka likte turen nedover veldig godt! Temperaturen var atskillig svakere enn hva vi hadde hatt i Norge i forkant

Blomster langs veien 

Pizza til middag på en bensin/ladestasjon i Tyskland (pga. det kjølige været kunne vi gå inn for å spise på denne turen, uvant å kunne forlate bilen) 

På et annet ladepunkter (hvor vi også har stoppet før) er det et husfirma som viser frem utstillingshus, Lakka og Bamse sjekket ut dette... 

Var litt bekymret fo om vi kom til å ende opp i Jurassicpark et øyeblikk, det gikk heldigvis bra
 
Vi nærmer oss fjellene...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar