Etiketter

butikktips (47) Elgseter (242) Ferie (105) hund (736) Hverdag (360) interiør (95) jakt (141) Jul (209) Krokskogen (187) mat (315) Matauk (54) new York (126) oppskrift (147) Reise (171) restauranttips (99) Salat (10) Saus (8) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (45) Viltoppskrift (9) vinterpalasset (212)

fredag 27. juli 2018

Mer de Glace - Aiguille Du Midi
 
Fredag var planen klar: vi skulle opp på Aiguille du Midi, for dit må man jo når man er i Chamonix! Varmen var intens og etter å ha vasa rundt på plassen hvor gondolen går fra i noe som føltes som en evighet ble vi henvist til billettautomater. Billetter kjøpt og vi stilte oss i kø. Men, da vi endelig fikk snakket med noen som jobbet der, kom den nedslående beskjeden: det er ikke lov med hund på banen! Vi har kjørt noen gndolbaner rundt omkring nå, og dette var første gang det ikke var lov. Typisk nok ble det oppdaget etter at (relativt dyre) billetter var kjøpt... Så, hva gjør man da? Da fikk vi snakket mer med ei som jobbet der, som kunne vise hvor mange gondoler og baner vi faktisk kunne ta... Humøret ble ikke nevneverdig bedre av det, men vi fant ut at vi måtte gjøre det beste ut av det: Så, vi gikk til togstasjonen til toget som tar turistene opp til Mer de Glace, Frankrikes største isbre (5,6 km lang, 200 meter tykk og et areal på 40 km²).
Vi kom opp, så på is, spisse fjelltopper og vakker utsikt. I tillegg spiste vi deilig foie gras og croque monsieur til lunsj, før vi gikk løs på vandringen. Vi gikk til mellomstasjonen til Aguille du Midi. Der fikk Gunnar ta turen opp (eget innlegg om det kommer) mens vi andre ventet (de tre timene det tok) til han kom tilbake. Så gikk vi ned i dalen igjen. Det ble med andre ord "dobbel tur" denne dagen, en god start på alpeferien 2018!
 
 
På tur opp til Mer de Glace
 
Dit i morgen!

Grand hotel, Terminal Neige Refuge Montenvers. Se så fine hunder som ligger under den nærmeste parasollen!

Veldig grei utsikt fra lunsjen

Opp dit dro vi dagen etter

Fin tur på fin sti, 400 meter stigning
 
 

Lakka nyter ustikten, midtstasjonen skimtes mot isbreen i bakgrunnen

 
Herlig!

Venter på gutta. Det var en veldig steinete sti, så da bruker Bamse litt ekstra tid. Men det går jo bra! Vi ble stoppet av mange som skulle hilse, se på og ta bilder av Lakka og Bamse på veien.

When in France, wear Hermes. Eksklusivt håbånd for dagen, må jo vise at en støtter opp om det lokale næringslivet
 
 
Gutta på tur
 
Ingen tvil om at Lakka skjønner hvor vi er når vi er i alpene (ikke hvilket land og slikt så klart, men alpene, annet fjell en hjemme). Så med en gangvi startet å gå, var hun på jakt etter alpemurmeldyr! I alle sprekker og hull i bakken, der sjekkethun ut! -og da var det fortsatt  200 høøydemeter til vi var i et område vi kunne finne dem. Men, hun fant til slutt, så klart.

Gunnar på vei opp på Aiguille du Midi
 
Aiguille du Midi
 
Lakka og Bamse nyter fjelluften med Aiguille du Midi i bakgrunnen
 

Jenter på tur
 
Alpesøte

De tålmodige

Vakkert på vei ned igjen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar