Etiketter

butikktips (54) Elgseter (311) Ferie (113) hund (840) Hverdag (458) interiør (114) jakt (235) Jul (290) Krokskogen (235) mat (442) Matauk (62) new York (148) oppskrift (192) Reise (217) restauranttips (124) Salat (19) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (48) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (256)

fredag 27. juli 2018

Aiguille Du Midi 3842

Aiguille Du Midi er Chamiox sitt høydepunkt, bokstavlig talt, det er her alle skal, både sommerstid og vinterstid. MEN en strek i regningen var at her kunne man ikke ha med hund, det vil si det var ikke lov med hund på noen av de to gondol-etappene som leder opp. Det har nok med kapasitet på gondolene å gjøre men kanskje også med at på den øverste så var det egentlig ikke særlig egnet med hund.

Uansett, vi tok en annen transport opp til en annen topp, så gikk vi alle 4 bort til mellomstasjonen på veien opp til Aiguille Du Midi. Det var ca. 6 km. Der var planen at vi tok turen siste etappe opp med gondolen en og en. Gunnar dro først. MEN, ny strek i regningen, da jeg kom opp så fikk jeg et nummer som viste til den gondolen som jeg skulle ta ned igjen, det var om tre timer. Det var altså så sprengt kapasitet at de ikke kunne sende meg ned igjen før. Det betydde tre timer på toppen, uten særlig å gjøre annet enn å ta bilder (minus 2-3 grader) og se meg om. Og det betydde at TS ikke rakk opp før det stengte. Men jeg fikk da tatt noen bilder før gondolen gikk ned til mellomstasjonen og vi kunne spasere ned i dalen i samlet flokk.


Toppunktet, nokså høyt (selv om det er et stykke opp til Mont Blanc toppen).
..
Her er Mont Blanc i bakgrunnen. Det var fint vær denne dagen, ellers er det nokså ofte vanskelig å få sett toppen.


Imponerende byggverk på fjelltoppen. Det gikk innvendig heis i fjellet de siste 100-og noe metrene.


Fjellklatrere holdt på med sitt (stengt for vanlige folk).


Det er en isbre på toppen, selv nå om sommeren smelter den ikke. De har borret et hull i den som er en gang mellom to bygninger. Obligatorisk bilde fra snøhula i isbreen.

Klatrere som skal ned igjen uten å ta gondolen.

Mont Blanc

Utsikt med infoskilt.
Ned i bygda dit man skal etterpå. TS, Lakka og Bamse venter der vegitasjonen starter,
Metalltunnell gjennomisbreen som ender opp i den gjennomborede delen på slutten. Metallkonstruksjonen skal holde unna for en ganske stor vekt (8t per m2) som breen veier om vinteresn.
Det var høyde og høydetreningsfokus på endel av informasjonen her oppe. Interessant. Årets høydetrening ble unnagjort.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar