Etiketter

butikktips (49) Elgseter (248) Ferie (107) hund (736) Hverdag (362) interiør (97) jakt (142) Jul (209) Krokskogen (189) mat (333) Matauk (54) new York (126) oppskrift (151) Reise (174) restauranttips (107) Salat (10) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (46) Viltoppskrift (9) vinterpalasset (214)

fredag 26. februar 2016

Sjokoladebløtkake med mandler

Etter å ha hørt om en kake(sjokoladedrøm)  mamma skulle teste ut og servere middagsgjestene sine, fant jeg ut at den måtte testes på Elgseter også (selv om vi bare er to tobeinte her hele helgen). Kaken er nå testet og meget godkjent. Så da legger vi ut oppskriften her også, til fleres glede :)



Pisk eggedosis av 4 egg og 250 g sukker. Pisk inn 2 ss lunkent vann. Sikte og vend inn 1 dl potetmel, 1/2 dl hvetemel og 2 ts bakepulver. Vend inn 60 g malte mandler. Stekes i springform i 35-45 minutter på 180 grader midt i ovnen. Avkjøles og deles i tre.

Pisk krem av 1 boks kremfløte, 30 g sukker og 2 ts vaniljesukker. Bland inn 50 g malte mandler. Kremen skal smøres inni hvert lag av kaken samt oppå og på siden.

Smelt 100 g smør, bland inn 100 g kokesjokolade og 2 ss kaffe og la dette smelte til en glatt røre, avkjøl. Pisk 1 dl sukker og 1 eg til eggedosis. Bland inn sjokoladerøren. Avkjøl blandingen til den er smørbar.

Montér kaken med bunn med krem i alle lag og sjokoladetrekk utenpå. Strø over 50 g hakkede mandler.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar