Etiketter

butikktips (58) Elgseter (318) Ferie (120) hund (931) Hverdag (514) interiør (120) jakt (249) Jul (301) Krokskogen (241) mat (454) Matauk (62) new York (155) oppskrift (199) Reise (236) restauranttips (130) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (264)

tirsdag 16. februar 2016

Lomperuller

På Lakka og Bamse sin fødselsdag serverte vi en tre retters meny, forretten var to forskjellige lomperuller. Enkelt, godt og likbart for de fleste! Får man tak i lefser så er det fint, men det gjorde ikke vi, så vi brukte lomper der jeg skar bort "svingen" på to sider. Av en pakke lomper fikk vi 30 biter (hver lompe gav 3 biter), 15 av hver type fyll.


Lomperull med røkt fisk
Smør 5 lomper med Philadelphia med hvitløk og urter(spar 1/2-1 cm i ene enden, denne siden avslutter du rullingen med så blir det ikke mer grisete enn nødvendig), strø over litt ruccola, 1/4 finhakket rødløk og legg på 5-10 skiver røkt laks eller ørret. Rull stramt sammen, fest med tannpirkere uten smak, eventuelt på grillspyd og kutt hver rull i 3.


Lomperull med spekeskinke
Lag basilikumkrem av 1 ss creme fraiche, 1/2 boks Snøfrisk, en neve hakket basilikum og litt pepper som røres sammen, la stå en liten stund før du skal montere resten. Smør 5 lomper med basilikumkrem (spar litt plass på den ene enden her også). Strø over ruccola, 1 ss finhakkede soltørkede tomater. Legg på 10 skiver spekeskinke (gjerne Spekeskinke fra Tynset) og rull stramt sammen. Fest rullene med tannpirker/grillspyd og del opp.


Strø litt ruccola på asjetten, legg på stykkene med lomperull, hell over noen dråper olivenolje og server!


 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar