Etiketter

butikktips (56) Elgseter (316) Ferie (119) hund (903) Hverdag (487) interiør (115) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (237) mat (450) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (229) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

tirsdag 31. juli 2018

Med Tramway du Mont Blanc til Nid d' aigle 2372Avreise fra Chamonix, skulle gjerne vært her lenger, men med en aldri så liten jobboverraskelse for Gunnar sent i vår, måtte tidsskjemaet for juli omkalfatres... Så, det ble en kort, men fin, firedagers ferie i Chamonix.
Denne dagen tok vi toget som de fleste som skal bestige Mont Blanc tar, til endestoppet. Vi tok det fra St. Gervais som lå en liten kjøretur fra Chamonix by. Mens vi ventet kunne vi slappe av i parken, og det gjorde seg med svalende skygge under trærne siden dette var en veldig varm dag!
Ombord på toget kunne vi bare nyte utsikten. Dette var e veldig hyggelig rute, med flere stoppesteder med koselige små hoteller og spiseplasser, kunne fint ha tatt toget opp og gått i området for så å bare overnatte her en gang. Men vi ville til endes! Da vi kom frem, så hadde vi halvannen time til returen, med det som opplevdes som mye steinur, føltes det helt greit. Vi tenkte vi skulle gå bort til isbreen og tilbake og at det holdt. Men, da hadde vi ikke tatt med i beregningen at her var det steinbukk! Så moro! -ikke var de spesielt sky heller, minner litt om tamrein egentlig. De er på ingen måte klappbare, men de holder passe avstand og vet de har kontroll samtidig som at de ikke rømmer. Veldig spennende og moro, Lakka syntes det var superdupert!
Det var en flokk på seks små og så var det en enslig stor bukk. Lysten til å gå tilbake var minimal, men, må man så må man...
Siste fjelltur ble med andre ord ikke spesialt fysisk krevende, men veldig spennende og den gca et innhold som vi ikke har opplevd før. Gøy for to- og firbente!
Etter en fin togtur ned igjen, bar det videre, middag i Annecy var planen

Før vi forlot byen viste Mont Blanc seg frem fra sin beste side

Fra en butikk med gevir som sitt konsept. Kul lampe!

I St. Gervais, venter på toget, ligger i parken og bare er

Lakka og Bamse fant en kjempestuppe å sitte på!

Kunst i parken var det også

Toget er klart!

 
Fremme!

Spor etter is

Bamse nyter litt slush i varmen

Lakka har fått øye på noe spennende!

Foreviges mellom Lakka sine ører...

Aha, en stor steinbukk!

Den tusler avgårde

Og akkurat i det den stod i siluett... så takket batteriet for seg typisk... iPhone er ikke til å stole på når det er kaldt altså...

Glacier de Bonnassay

Flere små steinbukker

Om du ser veldig godt etter, kan du se 6 steinbukker på dette bildet. De er selvsagt godt kamuflert

Toget som tok oss ned igjen


Lakka ville sitte oppe så hun kunne følge med ut vinduet, selvsagt fikk hun lov til det. Hun satt stort sett i fanget

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar