Etiketter

butikktips (54) Elgseter (313) Ferie (116) hund (860) Hverdag (467) interiør (114) jakt (238) Jul (301) Krokskogen (236) mat (446) Matauk (62) new York (153) oppskrift (196) Reise (225) restauranttips (124) Salat (20) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (258)

mandag 16. juli 2018

Bamse skaper drama

Tirsdag kjørte vi fra Vinterpalasset for å stoppe innom hjemme. Gunnar skulle delta i et telefonmøte mens hundene og jeg tok en kjapp løpetur til krysset, så skulle jeg gjøre litt kontorarbeid på skolen , vi skulle innom dyrlegen for ormekur og så skulle vi sette oss i bilen, og rase sørover Europa.
Men, innen vi kom oss ut på luftetur, kom Bamse inn på tre føtter! Følelsene og redselen hos eierne gikk i taket/i spinn og undersøkelsene startet, høyre fremfot var krummet, han klarte ikke å tråkke på den og han slikket... -var foten hoven også mon tro? Poten presset seg sammen...  Slimhinnene hadde heldigvis riktig farge, men ut over det så lite lyst ut... hadde han blitt bitt av orm?
Gunnar sitt møte ble raskt ferdig, så vi bar Bamse ut i bilen (om de blir bitt av orm, skal de jo ikke bevege seg unødig mye...), Bamse satt i fanget mitt i baksetet, Lakka ved siden av. Gunnar var sjåfør i framsetet, det kunne ikke gå fort nok!
Underveis syntes jeg han slappet mer av, og da vi kom frem til dyrlegen lot vi ham prøve å stå. -tror du ikke gutten tuslet rundt som ingen ting var skjedd? Letta! For sikkerhets skyld fikk vi time med veterinær for en sjekk. Lakka og Gunnar ventet tålmodig, mens vi andre fikk gjennomført en grundig sjekk av Bamse sin høyre fremfot. Han er jo så avslappet han, at han går opp på undersøkelsesbenken og legger seg ned. Og der kan han klemmes, bøyes og strekkes i alle retninger uten å lee på seg! Han ble til og med barbert på poten uten å bry seg noe videre om det. Vi fant et rødt punkt, mellom ulvekloa og foten, og konklusjonen ble at han sannsynligvis har blitt brent av ei humle/stukket av veps. Det gjør jo veldig vondt med en gang, men gir seg forholdsvis raskt.
Så fikk de begge ormekurbehandling før vi svingte innom skolen og ned i kommunegården med brev før vi dro hjem og hentet bager og raste sørover Europa. Glade for å kunne dra på bilferie sammen!

Storfornøyd Lakka! Hun vet hva som skjer nå! (Alper, spise ute på restaurant og fine fjellturer, sammen hele tiden!) 

"Pasienten" koser seg med burger til middag 


Lakka og Bamse koser seg på vårt faste stoppested i Uddevalla, de kjenner seg igjen når de kommer dit


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar