Etiketter

butikktips (57) Elgseter (317) Ferie (120) hund (915) Hverdag (491) interiør (119) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (238) mat (450) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (230) restauranttips (127) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (262)

lørdag 8. juni 2019

Svalbard: Barentsburg


Barentsburg ligger ca 6 mil fra Longyearbyen og har i dag mellom 4 og 500 innbyggere, nesten alle er russere eller ukrainske. Dette bitte lille samfunnet har både skole, vitenskapssenter, bryggeri, matbutikk, håndverkssentrum, souvernirbutikk, sykehus, hotell, konsulat og kulturhus. En liten kirke har de også, denne ble reist etter Operafjellulykken. Hjørnesteinsbedriften er Trust Arcticugol. I likhet med de andre byene på Svalbard, er det ikke veiforbindelse ut til andre byer, Barentsburg nås med båt eller snøscooter.
De har to satsningsområder, det er turisme og vitenskap og forskning. Det er et helt unikt lite samfunn, som er vel verdt et besøk!

Utsikten opptil byen fra båten, det er 270 trappetrinn opp til sentrum


Det som en gang var byens kantine. Under kommunismen var det gratis matservering hele dagen lang, innbyggerne kunne spise så mange ganger de ville

 

  

Gatelangs
 

 

Skolen 
 

 

Hovedinngangen til kullseselskapet. Administrasjonen og inngangen til gruvene ligger faktisk også  her, 2 etasjer ned. Med alkotest på de ansatte før det bærer innover! 
 

Byens eget ølbryggeri 
 

Vårt mål- kommunisme! Står det foran byens to høyblokker

Lenin speider ut over byen og Grønefjorden 
 

 

Kirken 

 


Byens, og øyas, eneste katt!  (Det er ikke lov å ta med katt til Svalbard)
 

...drømmer om skog... 

Gunnar er klar for souvernirshopping 

Utsikt over fjorden Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar