Etiketter

butikktips (57) Elgseter (317) Ferie (120) hund (915) Hverdag (491) interiør (119) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (238) mat (450) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (230) restauranttips (127) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (262)

tirsdag 11. juni 2019

Svalbard: Tur med hurtigbåt


Vi ville jo se de russiske samfunnene også da vi var på Svalbard. Så vi bestilte oss tur med hurtigbåt til Barentsburg og Pyramiden på samme dag. Arctic Expedition er selskapet å bestille hos for et slikt tilbud. Å dra avgårde samme dag som Svalbard Maraton var helt genialt, vi var 6 mennesker som skulle på samme turen og fikk dermed en meget eksklusiv reise! Å reise til Barentsburg og Pyramiden er egentlig to reiser da, så om en ønsker å besøke kun en av byene er det fullt mulig, til halve prisen. Ferden går først sørvest til Barentsburg før båten drar tilbake til Longyearbyen og så nordøst, til Pyramiden. Det vi lærte på denne turen, er at man sannsynligvis ikke har muligheten til å besøke Pyramiden så tidlig på sesongen. Vanligvis ligger isen fra land da og båtene har ikke lov til å bryte den opp, fordi dette er isbjørnenes hovedfartsåre, og de trenger isen for å skaffe seg mat. Vi hadde heldigvis blitt tipset om at vi sannsynligvis ikke kom inn til Pyramiden av de vi var på sledetur sammen med, så vi var mentalt forberedt og da ble ikke skuffelsen så stor. Da passet vi også på å få kjøpt med oss det vi skulle ha av russiske souvernirer i Barentsburg, for ingen som jobbet på båten fortalte eller bekreftet at det ikke lot seg gjøre å komme til Pyramiden denne dagen... Men, aldri så galt at det ikke er godt for noe si... Siden vi fikk så god tid, fikk vi tid til å speide lenge og vel etter isbjørn, og jammen gikk vi ikke nærkontakt! Så, alle ombord på var storfornøyde!
Båtturen var forøvrig veldig behagelig, det var ikke noe problem med 11 timer på båt. God plass, god tilgang på toaletter, så mye kaffe/te du orker å drikke, en porsjon REAL turmat midt på dagen, i tillegg en pølse eller en vaffel. Du kunne også kjøpe både mat og drikke i kiosken. Vi fikk til og med tatt oss en dupp på turen. Anbefales!

Godt med plass! 

Grumant

Fangsthytte 


Skansebukta
Pyramiden, den russiske spøkelsesbyen. Nå bor det tre fastboende her. Når en kommer hot som turist, får en ikke lov å gå alene i gatene, hee han isbjørnen dukke  opp hvor som helst! 

Byen har fått navnet sitt fra det pyramideformede fjellet 

Nordenskjöldbreen, her så vi fire hvitehval (slike som Hvaldimir) og en isbjørn 


Hvis du ser ekstremt godt etter, er isbjørnen med på familiebildet (da skal du helst ha røntgensyn...)

Havhest 

Fortsatt et godt stykke unna... 

Fikk med så fin en isbjørn i ull fra Barentsburg! 

Kjente fjell på vei inn til Longyearbyen igjen 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar