Etiketter

butikktips (57) Elgseter (317) Ferie (120) hund (915) Hverdag (491) interiør (119) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (238) mat (450) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (230) restauranttips (127) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (262)

mandag 10. juni 2019

Svalbard: isbjørn!

På vår tur med hurtigbåt på lørdag var vi så heldige som vi ikke hadde trodd vi kunne bli: vi fikk se isbjørn! Det må jo være toppen på måloppnåelse når en er på Svalbard! Siden vi ikke kom inn til Pyramiden, slik planen var, fikk vi god til til å speide etter dyreliv etter at vi hadde passert. Først så vi isbjørn som sannsynligvis lå på selhull i isen på laaaang avstand i Petuniabukta, av typen «det ser ut som det er en hvit haug der borte, det er sikkert isbjørnen...», da vi kom til nordenskiöldbreen så vi også en bjørn i det fjerne. Men denne var i bevegelse, så vi lurte aldri på hva det var. På vei tilbake igjen fikk båten tips om at bjørnen i Petuniabukta hadde begynt å bevege på seg, så vi dro tilbake dit. Først så vi den i bevegelse på god avstand før den forsvant for oss, plutselig var den like ved iskanten, med bare sjø mellom oss og bjørnen. Det er da man blir litt irritert på seg selv for at det skikkelige kamerautstyret ligger hjemme... Men, kombinasjonen kikkert+telefon funket det også! Det er i alle fall ikke noe problem å se at vi så isbjørn!
Vi fikk se den gå langs iskanten inne i bukta, vi fikk se at den svømte (!) og vi fikk se den gå mot det mørke fjellet. Så gøy!
  


   

 

 

 

  

 Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar