Etiketter

butikktips (59) Elgseter (318) Ferie (120) hund (935) Hverdag (517) interiør (121) jakt (250) Jul (303) Krokskogen (242) mat (455) Matauk (62) new York (155) oppskrift (202) Reise (236) restauranttips (130) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (264)

onsdag 8. april 2020

Ostesufflé


Noe jeg "alltid" har hatt lyst til å lage, men som ikke har skjedd... før nå. Og vi angret ikke! Om du er osteelsker, som oss, så anbefales det på det varmeste. Enkelt og utrolig godt!

Sett stekeovnen på 180 °C
Lag en tykk, hvit saus av 3 ss smør, 4 ss hvetemel og 3 dl melk, før du lar den avkjøle litt. 
Skill 5 egg og rør eggeplommene, 200 g revet Jarlsberg (eller andre hvite oster) og 1 ts salt inn i sausen. 
Stivpisk eggeplommene og vend dem forsiktig inn i sausen, litt og litt. 
Smør en stor (vi tok "vanlig stor" og det ble for lite, så vi endte med to suffléer, neste gang tar vi "selskapsform") godt og hell røren oppi. 
Stekes i 45-50 minutter hvis du har alt i en stor form. Vi brukte 30 minutter med de to ovnene og det var helt perfekt steketid. 

Husk at du ikke må åpne ovnen underveis i stekingen, da vil den falle sammen! 
Vi serverte den med ferskt rørebrød, spekeskinke for den som vil ha litt kjøtt og en enkel salat av grønn salat, druer, rødløk, honningristede valnøtter og vinaigrette , enkelt og veldig godt!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar