Etiketter

butikktips (50) Elgseter (286) Ferie (110) hund (753) Hverdag (395) interiør (105) jakt (189) Jul (246) Krokskogen (214) mat (402) Matauk (57) new York (145) oppskrift (169) Reise (198) restauranttips (121) Salat (12) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (46) Viltoppskrift (11) vinterpalasset (243)

onsdag 4. oktober 2017

Hjemmelaget bearnaisesaus


Det er lenge siden vi kjøpte estragon til urtehagen fordi vi ville lage vår egen bearnaisesaus... Årene har gått, og ingen ting har skjedd... Tror det bunner i at vi har vært redd for å mislykkes... Men, NÅ skulle det skje! Og heretter blir det hjemmelaget når vi skal ha bearnaise! Det var ikke så vanskelig, men vi ser nytten i at vi var to når måltidet har flere elementer som skal produseres samtidig. For sausen trenger en-til-en oppfølging når den produseres. Men, det tar ikke lang tid å lage, så om en lager mat der det meste puttes i komfyren, så går det helt fint å fikse alt selv også. Anbefaler å prøve,det er godt!

Kutt opp 150 g smør i terninger og la det stå i romtemperatur. Finhakk en sjalottløk og stek det med en smørterning og 1 ts sukker i 1 minutt. Tilsett 0,5 dl hvitvin, 2 ss hvitvinseddik og 2 ts frisk estragon (halvparten som mye om den er tørket), la dette redusere til den gjenstår 2-3 ss væske, ta da kjelen av platen. Mens  det reduseres tar du 3 eggeplommer og 3 ss vann og pisker det sammen så hardt du kan i 1 minutt. Tilsett estragonblandingen i eggeblandingen og rør det godt sammen.
Hell alt over i en kjele på middels svak varme. Rør hele tiden mens det varmer opp og blandingen "vokser", når du merker at det begynner å tykne, tar du kjelen av platen. Fortsett å piske mens du tilsetter smør, litt etter litt. Når du er smørtom tilsetter du en klype salt og en klype pepper, så er sausen ferdig! Nyt!
Estragon fra hagen, stas! 

Væsken er tilsatt

Pisket egg, ser ut som krydret eggedosis

Smøret skal inn! 

Ferdig! 

Skikkelig comfortfood! Skal ha opp B12 nivået, så det blir ukentlig biffmiddag fremover! -bør vel variere tilbehøret litt, selv om kolesterolet ligger under normalområdet :) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar