Etiketter

butikktips (55) Elgseter (316) Ferie (117) hund (880) Hverdag (484) interiør (115) jakt (238) Jul (301) Krokskogen (237) mat (447) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (227) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

fredag 5. august 2022

Dag 15: Little Rock-Nashville


Torsdag ble dagen i musikkens tegn, og det er helt naturlig, siden vi ankom Tennessee. Vi stod opp halv sju, for å rekke Graceland tidlig i åpningstiden (2,5 timer kjøring) og skulle kunne rekke Nashville (3 timer kjøring)  før det var for sent i tillegg. 
Graceland er et kjempeanlegg, som består av Elvis sitt hus, men også 11 ulike utstillinger, med alt fra fly og biler til tiden i militæret og like mange gavebutikker (det ble for mye for meg, så endte med å kjøpe ingenting til meg selv… Kaos i hodet)  Så det gav en god følelse av luft. Utrolig rent, oversiktlig, velorganisert og innbydende. Det var veldig interessant å gå rundt inne i huset hans med informasjon på øret og i utstillingene, skjønner godt at blodfansen elsker et besøk her og det var veldig bra for oss som har et ordinært forhold til Elvis også! Det hele var utrolig massivt, og det i seg selv var sikkert intensjonen, for å gi et inntrykk av hvor stor Elvis var, og er. 
Det var flere muligheter for bespisning på Graceland, men det stedet vi ønsket mat fra, hadde lang kø da vi fant veien dit. Så Gunnar googlet opp et sted i nabolaget som serverte lokal soulfood, så vi dro dit da siste gavebutikk var unnagjort. Så dagens brunsj ble unnagjort på Kountry cookin soul food restaurant
Etter tre timer på veien, var vi i Nashville. Etter å ha lett og strevd litt med parkeringen (så Johnny Cash-museet blir i morgen), fikk vi satt fra oss bilen, sjekket inn kommet ut i det pulserende sentrum. Langs Honky Tonk Highway, nedre del av Broadway, spilles det gratiskonserter på hvert utested (med åpne dører/vinduer) 10.00-03.00 hver dag, uka rundt. Og det går i hovedsak i country. Topp stemning! Musikerne er ikke lønnet for å stå der, så de spiller for tipsen, så vær forberedt på å ha med noen dollars å legge i bøtta. Vi spiste og og gikk på to barer i tillegg og fikk en utrolig bra musikkopplevelse! 
Litt bilder fra dagen under: 

Fremme i Graceland, klare for rundtur. $77 pr. snute, så billig var det ikke, men stedet leverer for pengene

Selveste Graceland, Elvis sitt hus

Elvis var interessert i interiør, og lite var overlatt til tilfeldighetene. Her i stuen

Kjøkkenet

TV-rommet, med tre fjernsyn ved siden av hverandre, for det hadde den amerikanske presidenten. Elvis kunne jo ikke være dårligere

Selvsagt bar (selv om Elvis ikke likte alkohol)

Spillerommet, dekket med tekstil i tak og på vegger

Opp trappa fra kjelleren er det grønt vegg til vegg-teppe på vegger og tak… og det leder opp til… 

Jungelrommet, Elvis sin mancave

Meditation Garden, gravlunden på Graceland, og Elvis sin grav. 

Et bitte lite utsnitt av alle klærne hans som var utstilt


Inne i Elvis sin jet, Lisa Marie

Så var det klart for mat. Definitivt et sted for de lokale, ingen andre turister å se. 

Gunnar er klar

Southern cuisine, lett å bli mett

For en gangs skyld på ruten, bodde vi inne i byen (vi bor primært på rimelige moteller og inns langs veien), og hadde en litt dyr bonusovernatting til gode på hotels.com, så da endte vi på dette lekre hotellet, Dream Nashville

Det var bare å komme seg ut i gatene, det er der det skjer i Nashville! Stadion til Nashville Predators

Så var vi i Honky Tonk Highway 

Alan Jackson, en av våre favoritt countrymusikere

Legends Corner, mange kjente fjes her


Enormt med blackbirds ved elven

Det viste seg at det skal være Music City Indycar Grand Prix i helgen, så bilene var utstilt. Mange tilreisende i den forbindelse var allerede på plass. 


Mange slags fremkomstmidler her… 

Og så kom vi over Margaritaville, Jimmy Buffets kjede med hoteller, barer og restauranter, oppkalt etter sangen hans. Vi gikk for middag her. 



Gunnar gikk for It’s five o’clock somewhere, oppkalt etter sangen


Vi dro videre nedover gata, hørte en sang vi likte, og satt halvannen time her og hørte på før vi gikk videre




Avsluttet på Alan Jackson sin Good Time bar. 

Selvsagt også oppkalt etter en sang: 

På tide å gå hjem, men litt av en kveld! Bare god stemning og god musikk hele veien! 


Antall stater: 1 (ny)

Tennessee: Agriculture and Commerce 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar