Etiketter

butikktips (47) Elgseter (242) Ferie (105) hund (736) Hverdag (360) interiør (95) jakt (141) Jul (209) Krokskogen (187) mat (315) Matauk (54) new York (126) oppskrift (147) Reise (171) restauranttips (99) Salat (10) Saus (8) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (45) Viltoppskrift (9) vinterpalasset (212)

fredag 4. september 2015

Små grå klargjøres for tur!

På tirsdag hadde jeg bestilt time for meg selv hos dyrlegen, for å få oversikt over hva som var klart, om noe manglet og eventuelt gode tips for å gjøre reisen enklest mulig. Vi bruker Evidensia Kolsås Dyrehospital fast. De har bred faglig ekspertise på huset, mye erfaring, de er fleksible og viser stor omsorg for både pasienter og deres eiere.
Fiona dyrlege gikk først gjennom passene for å sjekke at alle detaljer var på plass, og det var de, siden Lakka og Bamse tross alt er å anse som globetrottere i elghundverdenen ;) Hun leste også gjennom svaret jeg hadde fått fra Mattilsynet og den amerikanske ambassaden i forhold til å reise mellom Norge og USA med hund, og sørget for at alt vi hadde fått beskjed om at måtte være på plass var det. I tillegg var det noen ting hun bad meg sjekke ut med myndighetene i USA for sikkerhets skyld. Utrolig godt å få hjelp av en dreven ekspert som ikke bare svarer på spørsmålene hun får, men også stiller de rette spørsmålene som trengs og gir tips på veien. Siden det bl.a. Ikke er uvanlig med lopper på hunder i USA, Fikk jeg tips om en type piller vi kan gi hundene en gang i måneden for at de skal slippe å få lopper i pelsen sin. Fikk også beskjed om å overføre Bamse på nye eiere (oss), det har bare ikke blitt sånn før, men for å unngå å risikere unødig stress når vi kommer frem er det lurt å rydde eventuelle spørsmål om eierskap av veien før vi lander...
Bamse har også en liten fettkul som er litt betent som vi får fjernet på mandag. Det er godt mulig den ville gått bort av seg selv, men vi var enige i at det ikke er nødvendig å risikere å få mer enn nødvendig å tenke på når en har flyttet til et nytt land. Derfor revaksinerer vi også for rabies rett før vi drar, i stedet for å gjøre det i Albany i januar :)
Utrolig godt å få hjelp for å sikre en enklest mulig reise sammen med gråtassene våre i november!

For øvrig så er planen (med et stort forbehold om at mye kan bli annerledes) at vi holder oss i USA frem til neste høst, og så satser vi på en lengre høstferie i Norge, så Lakka og Bamse kan få løpe litt fritt og jakte da. Feriene det kommende året vil vi bruke på å se mest mulig av landet vi bor i :)


Dette er en fin informasjonsside: Centers for disease control and prevention
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar