Etiketter

butikktips (56) Elgseter (316) Ferie (119) hund (908) Hverdag (490) interiør (115) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (238) mat (450) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (229) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

mandag 11. januar 2021

Andredag på Svalbard

 

For en dag! "Svalbard in a nutshell". Dagen gikk til en magisk tur med hundespann i Todalen, kvelden gikk til 6 retters middag på Huset. 

10.00 gikk transporten fra hotellet. Først var vi innom kontoret for å få på riktig tøy og få informasjon om sikkerhetsrutiner. Så bar det av gårde til hundegården for å rigge spannet.
Som sist vi var på Svalbard, var det Svalbard husky vi var på tur med

Før vi drar av gårde, er det vi selv som skal hente hunder og spenne dem til sleden

Vi er klare for avgang. Vi hadde et veldig tent hundespann, og skulle kjøre ut bakerst, så her var det bare å bruke alle knep i boken for å holde igjen. 
Gunnar var så snill at han lot meg lede hundespannet hele turen. (sist vi var her, fikk vi ikke beskjed om å bytte underveis, og dermed ble han den eneste som fikk kjøre da, gjett om det var ei som var litt skuffet over det..?)

DETTE, var helt nydelig. Ja da, vi vet, en disneyfisert turistvariant, men der og da fikk man virkelig følelsen av ekspedisjon. Helt stille. Kun et ørlite lys langt der fremme fra guidens hodelykt (ikke av den kraftigste sorten). Mørkt, stjerneklart. Hundene koser seg og bare driver fremover i snøen. Jeg kunne stått der i dagesvis. 

Som bakerste spann var vi markert med et rødt lys foran sleden

Gunnar takker for turen

...og det gjorde jeg også...To som koser med hverandre


Tilbake i byen, gikk vi fra kontoret til trekkhundselskapet og til sentrum. Fruene, verdens nordligste Chocolaterie var åpent, og det gjorde så godt å sette seg ned, ta av seg noen lag klær og spise luns, en kakebit og kose seg med en kopp Chai latte etter noen timer på tur. Skikkelilg kos. 

Til kvelds gikk vi til Huset for en bedre middag der

Huset i pepperkake

Reinsgevir, gjennomgangstemaet i dekoren

50-talsstilen får også ha sin plass i interiøret

Gunnar gleder seg over vakker mat

Nydelig brød og smør


Og suppe

Torsk, nyfisket av kokken og servitøren

Tartar av rein, med masse godt til som gjorde at alle spiste (westerbottenost, syltet sennepsfrø, tyttebær, soppstuing og purreaske)

En oppfrisker mellom forrettene og hovedrettene for å rense systemet

Svalbardrype

Lam

Dessert med blant annet brunostis og tørket epleskive

Så godt!

Og så gikk vi tilbake til hotellet igjen. Helt perfekt å kunne rusle hjem etter et slikt måltidIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar