Etiketter

butikktips (48) Elgseter (243) Ferie (105) hund (736) Hverdag (360) interiør (95) jakt (141) Jul (209) Krokskogen (187) mat (317) Matauk (54) new York (126) oppskrift (147) Reise (171) restauranttips (99) Salat (10) Saus (8) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (45) Viltoppskrift (9) vinterpalasset (212)

søndag 31. januar 2021

Ritz- og Kyllingform

 


Har du lyst til å lage noe skikkelig enkelt, skikkelig godt og rimelig usunt? Da kan du lage denne formen! -det hele er gjort på tre kvarter, der 30 av minuttene går til steking inne i stekeovnen. 

Riv kjøttet av en grillet kylling i smått. Lag ostesaus (gjerne fra pose, vi bruker den fra Blå band, pimpet med litt smør og melk), hvis du ikke har ostesaus kan du også bruke en tjukk suppe av champignon eller kylling. Bland 3 dl ostesaus (eller et av alternativene) med 1 kopp revet ost, tilsett 1 boks rømme eller creme fraîche. Bland inn kyllingkjøttet (og gjerne en boks champignon). Hell alt over i en ildfast form. Ta en pakke Ritz, ha kjeksene i en pose og knus kjeksene til smått. Strø knust kjeks over kyllingblandingen. Smelt ca 25 g smør, hell det over formen. Stekes på 150 grader i 30 minutter. 

Mens det steker inne i ovnen ta en brokkolibukett og kutt den i smått. Fosskok i godt saltet vann i 2-3 minutter. Hell av vannet, klem 2 hvitløksfedd i hvitløkspresse over, bitte litt smør og bland sammen. 

Ritz- og Kyllingform serveres sammen med hvitløksbrokkoli. 

Veldig godt! 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar