Etiketter

butikktips (56) Elgseter (317) Ferie (119) hund (914) Hverdag (491) interiør (115) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (238) mat (450) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (229) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

tirsdag 26. januar 2021

Skalldyr feast!


Nå er maten fra havet på sitt beste! -vi synes det er viktig å utnytte sesongene og gjøre litt ut av hverdagene. Derfor fikk uke 2 middagstemaet: mat fra havet. Det kommer et-par oppskrifter her i kjølvannet av denne uken.

Gunnar har jo startet i ny jobb i januar, og vanligvis inviterer den uten ny jobb den andre ut på et bedre måltid når slikt inntreffer her i heimen. Men nå, så føles ikke det veldig naturlig. Så da gikk vi heller for luksus-hjemmemiddag (lagt til uke to for å treffe etter lønningsdag ;) )! Jeg bestilte ferske hummer fra Meny Kolsås og så fylte vi på med gratinerte kreps og ferske kamskjell. Gunnar bakte loff i løpet av hjemmekontordagen. Herrljunga med sprettkork og sjokoladetrukne jordbær til dessert. For en aften! Viktig å kose seg, selv om verden er full av korona. 

 

Å få tilsendt et sånt bilde fra butikken, herlig! De kokte og delte humrene for oss, så gjenstod bare å besørge tilbehøret for oss. Vi valgte å servere den naturell. 

Husk å bruke ferskmatdiskene, de er virkelig på tilbudssiden for oss kunder. Jeg bestilte levering til ønsket dag, så fikk jeg spørsmål om jeg ville de skulle koke og dele. 


En som gleder seg til å gyve løs på middagen!

Sjokoladetrukne jordbær. Så godt (trenger ikke vente til norsk sesong!) og enkelt. Vi brukte to rader Stratos med litt delfiafett innlandet. Smeltet sjokolade og fett i mikrobølgeovnen, dyppet bærene nedi og la dem noen minutter til avkjøling på kjøla. 


Hummeren ble servert med hjemmelaget loff , aioli, smør og sitron. 

Krepsen delte vi i to, tok ut tarm og pave, dekket dem med smør blandet med knust hvitløk, finhakket persille og litt sitron. Gratinerte dem i 3-4 minutter på 250 grader i stekeovnen. 

Kamskjellene stekte vi så enkelt som mulig i pannen. Høy varme på platen, smaksnøytral olje oppi. Etter ca 30 sekunder hadde jeg oppi en spiseskje smør og stekte et halvt minutt til vendte dem over og hadde kamskjellene i en skål og helte smøret oppi. (ofte har vi oppi litt hvitløk i oljen og blander inn finhakket koriander på slutten, det er også veldig godt)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar