Etiketter

butikktips (59) Elgseter (318) Ferie (120) hund (935) Hverdag (517) interiør (121) jakt (250) Jul (303) Krokskogen (242) mat (455) Matauk (62) new York (155) oppskrift (202) Reise (236) restauranttips (130) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (264)

tirsdag 19. juli 2016

Tarte flambée gratinée: på den enkle måten



Vi delte en ordentlig oppskrift på Tarte Flambée her. Nå kommer måten å jukse seg til denne deilige retten! Det er superenkelt og smaker fortsatt supergodt!
Trikset er: i stedet for å lage deig og bake utvden supertynne pizzabunnen, bruk en tortillalefse (fiks ferdig fra butikken).
Pr. enhet: 1 stor tortillalefse, 1 toppet ss creme fraiche, 1/6 løk, 1,5 skive bacon, 1 neve revet hvitost
Legg bunnen/lefsa på bakepapir, smør på creme fraiche (vi bruker lett), ha på rikelig med syltynne skiver løk, strø over et tynt lag med revet ost (ikke mye) og avslutt med sprøstekt bacon i ørsmå biter. Stekes på 220 grader i ca 5 minutter (til osten og kanten er gyllen).
Om man vil kan man steke løken først, sammen med baconet, men det er en smakssak.
Til kvelds passet det med en lefse til hver, som middag ville vi nok doblet mengden.

Juksevarianten

Originalen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar