Etiketter

butikktips (50) Elgseter (286) Ferie (110) hund (753) Hverdag (398) interiør (106) jakt (189) Jul (246) Krokskogen (215) mat (403) Matauk (57) new York (145) oppskrift (169) Reise (198) restauranttips (121) Salat (12) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (46) Viltoppskrift (11) vinterpalasset (243)

mandag 26. april 2021

Beverjakt og natt i naturen


Etter at rekognoseringsturen var over, dro vi tilbake til Vinterpalasser, pakket pulk og spiste middag. Så kjørte Gunnar oss andre til det punktet langs veien hvor det var kortest å gå til posten, og s kunne alle ha den lørdagskvelden de ønsket seg. 
Det var bare å finne seg en lyngrabb under ei furu og få veltet ut det grøvste av utstyr som liggeunderlag, reinskinn, sovepose og fjellduk for så å sette seg på et godt oversiktspunkt for å postere på beveren. Det viste seg at det var en til som posterte på samme hytta, så det var nok "nok" aktivitet i området denne kvelden. Dessverre var det ingen bever som våget seg ut og det ble mørkt, da var det bare å få på seg nok ull innerst, krype ned i posene og prøve å sove litt før morgenens økt. Det var en fantastisk stjernehimmel den natten, temperaturen var god, og det ble noen timer før jeg måtte sette meg på post for å vente mens dagen lysnet. Jeg hadde godt selskap av spillende orrhaner, en rypestegg på dameleit og ei trane som også prøvde å finne noen å henge med. Men, dessverre ingen bever. Det var postering til mellom ni og ti, da krabbet jeg tilbake til sengeplassen og bare nøt morgenen ute. 
En nydelig natt i naturen, selv om det ikke resulterte i mat i fryseren. Anbefales!


 

Så var vi satt ut i skogen for å prøve å skaffe oss mat og skinn...Hund, jeger, pulk


HER! er campen satt. 

Natten senker seg over campen, lampa fra Black diamond henger i en grein og lyser godt opp

Natten senker seg over campen 

Solen kommer opp


Fortsatt ingen aktivitet observert utenfor hytta...

Slapper av

Det beste jeg vet med å sove ute, er at man ofte får en del "ventetid" og da er det så deilig å bare ligge i soveposen og lese... Her er morgenen passert og dagen i gang, så beveren har "tatt kvelden", og da er det bare lating på agendaen, mens geværet er innen armlengdes avstand, sånn for sikkerhets skyld

Svipp har hørt at noe beveger seg på andre siden av Hira... Det var Gunnar. Mer om turen hjem på neste post.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar