Etiketter

butikktips (47) Elgseter (242) Ferie (105) hund (736) Hverdag (360) interiør (95) jakt (141) Jul (209) Krokskogen (187) mat (315) Matauk (54) new York (126) oppskrift (147) Reise (171) restauranttips (99) Salat (10) Saus (8) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (45) Viltoppskrift (9) vinterpalasset (212)

onsdag 23. desember 2015

Farmors gubb

...eller gomme. En favoritt på julefrokostbordet! Den lager seg nesten selv, men trenger noen timer på komfyren.

Det du trenger: er 2 l. melk, 1l. kefir, farin, kanel, kardemomme, rosiner

Hell melken i en kjele og la dette putre sammen så det skiller seg og væsken reduseres kraftig. La det stå på svak-middels varme, jeg varierte mellom 3 og 4 (av 9) på min komfyr. Det vil stå på komfyren i 5-6 timer, rør innimellom og pass på at det ikke svir seg! 


Når det er nesten bare fast masse igjen (væsken har da kokt inn), er det på tide å tilsette sukker, rosiner, kanel og kardemomme. Rør inn ca (må smakes til! Ca 0,75 dl sukker, like mye rosiner, 2 ts kardemomme og 2 ss kanel. Røres inn mens det varmes opp, da vil væsken fordufte. Helles i en fin skål og du har deilig julepålegg, passer godt på både brød og lefse!







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar