Etiketter

butikktips (55) Elgseter (316) Ferie (119) hund (902) Hverdag (487) interiør (115) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (237) mat (449) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (229) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

mandag 11. desember 2017

Mat på Manhattan

Spisingen er en viktig del av reisen! Manhattan har masse godt å by på! Vi har spist og drukket med variasjon fra gatevogn til fine restauranter.

TAO (uptown) er fast spisested for oss! Deilig mat, kule omgivelser. Vår anbefaling er å bestille mange småretter, så mye godt!

Favoritten: Tunfisktartar med sprøstekt ris

TAO er berømt for gode drinker

Denne var god: friterte reker i salatblad. Friskt og godt

Vårruller med hummer 

Bananpudding, veldig god dessert! 

Gunnar gikk for sjokoladedesserten 

Fornøyd kunde! Vi satt nede gangen, nå har vi prøvd alle tre nivåene 


Vi drakk deilig varm sjokolade og eplesider i Bryant park, for å sitere Gunnar: " de er gode på varme drikker her borte!"

Da vi var tilbake ved hotellet, var vi fortsatt ikke voldsomt sultne etter lunsjen på TAO, så det ble et pizzastykke på rommet fra en av pizzasjappene i vegg i vegg med hotellet 


Tradisjonen tro var vi innom Magnolia Bakery (på Bloomingdales denne gangen) og kjøpte med oss en cupcake hver. Gunnar gikk for sin favoritt: Red velvet, fruen tastet eggnog-cupcake. Som alltid: godt! 

Nok en tradisjon (for vi våkner jo ofte veldig tidlig): stikke ut på nærmeste Starbucks (250 meter til den som åpner tidligst, 5.30, fra Hotel Pennsylvania) for å kjøpe Chai Latte å kose seg på senga med. Her avbildet fra gangen på Hotellet: Macy's Believe som nærmeste nabo og Chrysler building i horisonten 

På vei til Starbucks så jeg at nærmeste Deli Stig og bakte ut pizzadeigen... fersk og "hjemmelaget" pizza fristet veldig, så det endte med et pizzastykke til frokost. Godt! 
 På Union Square er det julemarked, på julemarkedene har vi sett raclettebod før også. Så det måtte testes! Raclette laget på tradisjonelt vis, oppvarmet i ostehjulet ble skrapt over på baguette sammen med litt vårløk og syltet agurk. Vi delte en baguette, godt med noe varmt i det friske været! 

På raclette-stedet solgte de også varm drikke, varm eplesidereddik chai. Genial måte å lage en god og varm drikke på på enkelt vis: varm opp eplemost, ta oppi en pose chai te. La trekke, ferdig! 


Siste Manhattan-måltid for denne gang ble Buddakan. Super asiatisk mat, kult sted! Som sist er anbefalingen: gå for smårettene! Det er så mange gode smaker, vel verdt å få med seg masse forskjellig! 
Her er tastingmenyen med dim sum: 

Vårløkpannekake med ribs 

Gunnar gikk for hovedrett med breiflabb 

Disse var utrolig gode! Blomkål på pinne! 

De digre lysekronene over hovedbordet 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar