Etiketter

butikktips (57) Elgseter (317) Ferie (120) hund (916) Hverdag (492) interiør (119) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (238) mat (451) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (230) restauranttips (128) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (262)

onsdag 6. februar 2019

Monument Valley

 Om du vil se landskapet vi kjenner fra westernfilmene, er Monument Valley et bra sted å besøke!  Monument Valley Tribal Park må du betale for å besøke, men du får med deg monumentale formasjoner fra veien også. Men altså, når en først er der, bør en koste på seg hele pakka.
For det første: vi var nok en gang heldige som var her off season. Vi fikk kjøpt de souvernirene vi ville og hadde gode muligheter for guiding og rideturer (selv om vi ikke benyttet oss av det). I sesongen har jeg inntrykk av at souvernirselgerne og andre som skal selge deg noe, står som sild i tønne i området.
Inne i parken er det en runde man kan kjøre rundt. Vi syntes det så langt og langvarig ut på kartet, og var litt i stuss om vi skulle prioritere det. Heldigvis hoppet vi i det, og ikke tok det sååå lang tid, i tillegg var det et utrolig flott landskap å få med seg. Vi hadde også vurdert å gå en runde på en sti i området, men da hadde vi selvsagt rukket atskillig mindre, så vi var fornøyde med valget vårt. Da vi betalte oss inn fikk vi også med oss et kart som sa noe om navnene på formasjonene i tillegg til forklaringer på hvorfor de heter det de gjør.
Monument Valley er brukt som lokasjon for mange filmer, så terrenget oppleves straks kjent, fordi du har vært borti det før. Filmer som har vært spilt inn her er A million ways to die in the west, Hjelp, vi må på ferie, Wild Wild West, Forrest Gump, En Romodyssé- Easy Rider og mange flere. Landskapet dukker også opp i for eksempel Lucky Luke. Liste med 104 filmtitler hvor du finner scener herfra, finner du her.
Utsikt fra HWy 163, kjent fra Forest Gump Utsikten fra besøkssenteret i Monument Valley Tribal Park 

Three sisters
 

Totem Pole (til høyre) og Yei BI Chris 

Utsikten fra Artist’s point
 

 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar