Etiketter

butikktips (55) Elgseter (314) Ferie (117) hund (876) Hverdag (482) interiør (115) jakt (238) Jul (301) Krokskogen (237) mat (447) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (227) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

søndag 3. februar 2019

Aspen


Aspen, et fancy skisted i Rocky Mountains, måtte sjekkes. Gatene er fulle av brandstores fra de dyreste merkene, og selv det som ikke er de dyreste merkene er produkter i øvre sjiktet. Gunnar bestemte seg tidlig for at han av prinsipp ikke skulle kjøpe seg noe her. Siden han heller ikke hadde pakket for flere minusgrader og snøvær, ble oppholdet temmelig kortvarig. Man trenger ikke satse på fullt skiutstyr om man skal hit på en kort visitt, men ull under i kombinasjon med lue og votter, gjør dagen behagelig. Omgivelsene var mindre "rocky" enn hva vi hadde sett for oss (høye, spisse tinder), men det var fullt av nedfarter, så det må absolutt være en fornøyelse å kjøre på ski her. Byen ligger på 2438 moh. Det er også gode muligheter for å bedrive andre snø-aktiviteter, for eksempel langrenn og aking, som vil kreve mindre utstyr.
For vår del ble det frokost, titting (og litt handling) i butikker, besøk på John Denver sitt minnesmerke og middag før vi satte kursen tilbake der vi kom fra. Vi fant jo ut at veien videre sør var vinterstengt, passet på over 3600 moh var snødekt.
Og for de som måtte lure: ingen av scenene fra Dum og Dummere er faktisk spilt inn i Aspen. Mange av lokasjonene er ikke så mange timer unna, men ikke i byen altså.

Hovedgaten i Aspen, Galena StreetMakademiapannekaker og Eggs Benedict til frokost


Det finnes annet enn Gucci og Prada der også. Mange spennende butikker med et annerledes utvalg.  Denne bamsestolen hadde passet godt til en hjemme 

Omtrent som på Steinsbøle i påska... parkerte biler, snø og scootere...

Han ble påkostet lue

Jeg har ønsket meg et par Astis Mittens lenge... Mistenkte at de ville være å få tak i i Aspen, så hadde satt opp det på prioriteringslista, og det stemte. Nesten halv pris av hva du må gi i Norge, det er til å like!

John Denver-minnesmerket var en bitte liten park med bekker, sti, trær og steiner. Mange av tekstene hans var gravert inn i stein langs stien. 


Tøft steinhus! 

På vei ut av byen, så vi et spisested som måtte testes. Skiltet ved inngangen lovet bra... 

...tror det er dette som kalles å gå "all in"... 
 

Gunnar har funnet seg et nytt favorittsted: Hickory House 

Snøværet ga seg og skylaget lettet i det vi skulle dra  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar