Etiketter

butikktips (55) Elgseter (316) Ferie (117) hund (891) Hverdag (485) interiør (115) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (237) mat (448) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (228) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

torsdag 27. juli 2023

Lommedalen-Gotland

 

På sin jakt etter sola, ble altså Gotland målet. Tidlig i sommer snakket vi om at vi hadde lyst på Danmarkstur, men med en ukes margin ville vi ikke rekke å få Laika klar til det, så det slo vi fra oss. Men vi innser nå at Gotland er det nærmeste vi kommer Danmark innenfor rabiesfri-sone, så det er vi meget godt fornøyde med. 

Vi dro hjemmefra 6.00 og med et par ekstra lange ladestopp underveis, rakk vi fint fergen vår som gikk fra Nynäshamn 16.45 og var fremme utenfor Visby 20.00. 

Vi var spente på om vi ville rekke noe mat da vi kom frem, så spiste litt lett på båten. Hundene var kjempeflinke på overfarten! 

I land dro vi rett til Lasses stuga, som var det overnattingstilbudet som var det beste overnattingstilbudet som gjensto på booking.com og hotels.com da vi bestemte oss for å dra dagen før. Her kan vi vel meddele at vi ikke opplever å ha gjort et kupp akkurat… Men, det er to senger, lov å ha med hund og mulig å ha dem i bånd på romslig plen utenfor egen platting, utleverende er hyggelig og vi får lade bil her, så det skal gå greit. 

Etter å ha tømt bilen, kjørte vi inn til Visby igjen, som ligger bar 5 min kjøring unna. Vi fikk med oss solnedgangen. Vi var spente på om vi ville finne noe sted å spise  i nitiden, men det viste seg å være uproblematisk. Eller, vi hoppet på det første vi fant rett innenfor bymuren, og ble godt fornøyd med det. Etter å ha spist og drukket oss gode og mette og hundene fikk ekstraservice, så tipsen ble god, dro vi tilbake til vår lile stuga og sovnet raskt. 

Første skritt på utenlandsk jord

Første ladestopp var ved Örebro


Gunnar er lykkelig over å både ha sol og ha funnet seg en Chop Chop for dagens brunsj

Svipp og Laika liker også Chop Chop

Neste ladestopp var i Strängnäs (hit skal undertegnede på drivjakt i januar faktisk), her fikk de firbente gått litt i gresset og slappet av ute. Gunnar satt i bilen og fikk (til slutt) i orden igjen bookingen på stugan igjen, som booking.com hadde rotet til 😅

 Mye å følge med på


Så, er vi ombord på fergen fra Nynäshamn til Visby. Vi sitter i dyresalongen, og vi tobeinte sprekker nesten av stolthet over disse to som utviser eksemplarisk atferd hele veien. Skulle ikke tro de har gjort annet. 


Svipp er en skikkelig dyktig «storebror» som modellerer eksemplarisk oppførsel hver dag for lille Laika, ikke rart hun elsker ham! (Og han er veldig glad i henne også, det synes) 

Reise med hund: når man drar til Sverige trenger man kun dyrepass og å ta ormekur (24-120 timer før) passering av norsk grense. 

Vi er klare for middag og har funnet fin parkeringsplass rett utenfor bymuren. Så vakkert det er her! 



Inne i gamlebyen


Vi har funnet vårt sted, Frimis Krog
Her sitter vi i bakgården til St. Nicolai-ruinen, hører konserten inne i ruinen og koser oss med nydelig mat og drikke. Hundene er hjertelig mottatt, bedre kan vi ikke ha det! 

På Frimis krog helgriller de lam hver kveld, dette i kombinasjon med en stor buffet med tilbehør (og et-par andre kjøttsorter i tillegg) spiser msn seg god og mett, all you can eat! 

De har også en liten a la carte-meny i tillegg, så her er det noe godt for alle! Ingrediensene er i stor grad hentet fra Gotland, og kortreist kan man like. 


Lokal GT med hyllebærsmak, helt nydelig! 

Ruinene etter St.Nicolai kirken






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar