Etiketter

butikktips (55) Elgseter (316) Ferie (117) hund (891) Hverdag (485) interiør (115) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (237) mat (448) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (228) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

søndag 30. juli 2023

Zoomarket Visby

 

Å reise utenlands med hund er ganske så enkelt. Å reise til Sverige er aller enklest. Her trengs det kun å ta ormekur før hjemreise. Det er altså Norge som har regler for innreise, grunnen til det, er at vi har få alvorlige hundesykdomer i Norge og vi vil jo ikke skaffe oss flere heller. Ormekuren de må ta før hjemreise fra Sverige, beskytter om revens dvergbendelorm. Kuren må tas hos veterinær mellom 24 og 120 timer før grensepassering til Norge (alternativt kan du velge å ta ormekur hver 4. uke i Norge, så slipper du å ta før hjemreise. Men det krever litt mer forberedelser da og koster mer, siden du må ha tatt minst to ganger før du reiser hjemmefra) 
Så, fredag 13.30 hadde vi time hos Zoomarket, og det var rene lekeland for Laika og Svipp! Vi var på plass en times tid før timen, og da spiste vi dagens brunsj på kafeen som var en del av stedet. Der hadde de hundfika ved kassen og vi fikk spørsmål om vi ville ha en eller to vannskåler til de små grå. Selvsagt kunne vi sitte hvor som helst med hundene. Vi valgte sofaene, for da var det lettere å kose litt underveis. Kafeen ligger i midten, med veterinæren i den ene enden og en stor dyrebutikk i den andre enden. Vi måtte selvsagt innom der. Hundene fikk hver sin tur inn, for velge seg ut en godbit hver, som de kunne kose seg med på kafeen mens vi spiste. Laika fikk seg også et enkelt utstillingsbånd, vi må begynne den treningen snart også. 
Vi avrundet oppholdet hos veterinæren med ormekurtabletter som de fikk sammen med leverpostei. Begge er sultne typer, så de gikk rett ned. 

Svipp, Laika og eierne anbefaler Zoomarket Visby på det varmeste, de drar gjerne tilbake! 

På plass foran disken i kafeen

En vann på deling var supert for disse to 

Kommer maten snart?? 

Varm brunsj oppå bordet, tyggepinner under/rundt bordet


På vei inn i butikken, spennende! 

Ååååååh! What to choose? Ærefrykt for å nærme seg hyllen, litt og litt frem, som himmelen! 

Laika valgte seg til slutt den største, hun tok med en lik til Svipp også. 

Så var det Svipp sin tur. Han gikk rett til kaninrommet, kanin stod øverst på ønskelisten. Han følte seg litt lurt over å ikke kunne få kanin, «sa du ikke jeg kunne velge akkurat hva jeg ville?»

Nummer to på ønskelisten, var en 12-kilossekk med mat, en god investering mente Svipp, varer lengst.   

…han fikk dessverre heller ikke oppfylt 2. valget sitt…

Valg nummer 3 derimot, det fikk han. Skive tørket lever. han valgte en av de mindre bitene. Og han tok også med en bit til Laika. 11,- ble det til sammen. Hundgodis lønner seg i utlandet, og med en måteholden kar som Svipp, blir det i alle fall ikke dyrt

Venter på dyrlegen. To jaktlabber er på vei ut. Interessant å observere. 


Ikke noe stress å vente på dyrlegen på undersøkelsesrommet her altså…


TTT…

Laika er klarert 

…og Svipp også. 







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar