Etiketter

butikktips (55) Elgseter (316) Ferie (117) hund (891) Hverdag (485) interiør (115) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (237) mat (448) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (228) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

onsdag 19. juli 2023

Grønn gudinne dip

 

I fjor var det mye snakk om green goddess salad, det var en Tiktok-greie. En enkel, finkuttet salat med masse urter, som ble testet av de fleste føltes det som, unntatt oss da. Da jeg kom over grønn gudinne dip hos Minmatgaleverden på Instagram (anbefaler på det varmeste å følge henne, så avslappet, lekent, nedpå og kreativt), måtte vi bare teste. Det er da en dip og passer til potetgull og grønnsaksstaver, men vi syntes den var ypperlig sammen med «fries» eller sprøstekte potetbåter til grillmaten også.  Her er masse deilig smak av urter og har du stavmikser, er den veldig kjapp å lage. Vi lagde halvparten av oppskriften på IG, og syntes det ble passende mengde for oss to. Halvparten spiste vi opp som tilbehør til en grillmiddag, den andre halvparten hadde vi igjen som dip til snacks på et lite glass. 

 Ta 0,6 dl av hver av mynte, dill, basilikum og persille sammen med 1 vårløk, 1 fedd  hvitløk og 1 snau ss sitronsaft og mos det hele sammen i stavmikseren.

Tilsett så en liten klype havsalt, 0,6 dl olivenolje, 0,6 dl fetaost og et-par dråper lønnesirup/honning eller noe annet søtt og mos dette sammen. Til slutt blander du inn 0,6 dl gresk yoghurt og 0,3 dl majones. 

Velbekomme! 

Ypperlig som tilbehør til stekte potetbåter! 

Dip til snacks 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar