Etiketter

butikktips (55) Elgseter (316) Ferie (117) hund (891) Hverdag (485) interiør (115) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (237) mat (448) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (228) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

tirsdag 18. juli 2023

Steigen, dag 3, strandliv

 

Torsdag i Steigen var så varm at topptur med små grå var totalt utelukket. Men desto deiligere da å kunne smette på seg sandalene og tusle bort til en nydelig strand, helt for oss selv! Ekstra luksus med egen strand, så de firbente kunne gå løse og kose seg uten at vi trengte bekymre oss for om de kunne være til sjenanse for andre. Selv om det ikke var så mye skygge å finne, var den svale sanden deilig å ligge på.
Da tidevannet tok oss, tuslet vi til brygga og spiste mat ute før vi kjørte til Lakså igjen så undertegnede kunne fiske litt igjen mens resten av bilen ventet i bilen, noen jobbet mens andre slappet av. 

Luksusbrunsj! 

Makrell vendt i mel/salt/pepper og smørstekte, kokte nypoteter, sitron, vårløk og en kald rømmesaus (drømmelett, vårløk, aromat, pepper, en klype sukker og en liten klunk av juicen vår (mango og mandarin)

Fine farger

Svipp leder an ned på stranda

Footprints in the sand… litt sånn er det jo å ha hund i livet også… 




Deilig! 

Spennende med vann 


Vannet fra sekken smaker bedre enn det i havet… 


Svipp observerer vanntilvenning fra avstand

Tøff frøken dette altså! 

Den eneste som dukket helt under! 
Og det var krevende nok å få til, siden det var utrolig langgrunt her

Strandliv

Halen til Svipp var måleren for når det var på tide å dra hjem… 

Sommeridyll

Slapper av på Helnessund brygger

Pizza og burger denne dagen 

Fisker, som vanlig, i Lakså

Vi leker ikke fisketur! 
Etter å ha mistet to store makrell idet de ble løftet opp av vannet, tok jeg ikke sjansen på det på den tredje som kom inn. Kastet meg, som en fotballkeeper, så lang/kort jeg er for å holde den før den spratt ut i sjøen igjen. Det lyktes, og den første fisken var landet! 

Da det først kom fisk på land, kom det flere. Da hadde det vært moro å fortsette, men vi måtte jo spise opp, og med hjemreise dagen etter, måtte økten avsluttes. 

Fornøyd fisker med tre makrell og skrubbsår og blåmerker på kneet 

Vakker utsikt fra verandaen vår siste kvelden. Det fristet å bli videre, men værmeldingen viste at været ikke ville holde seg, så da var det greit å tenke hjemreise på fredag… 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar