Etiketter

butikktips (59) Elgseter (318) Ferie (120) hund (935) Hverdag (517) interiør (121) jakt (250) Jul (303) Krokskogen (242) mat (455) Matauk (62) new York (155) oppskrift (203) Reise (236) restauranttips (130) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (264)

onsdag 26. juli 2023

Fiskemiddag

 

Enkelt og veldig godt, sånn kan det gjøres: 

Kutt opp en agurk i tynne skiver (mandolin eller ostehøvel) hell over en blanding av 4 ss vann, 2 ss eplesidereddik, 1 ss sukker og 1 ts salt. 

Så setter du rene småpoteter på kok i saltet vann. Når de er møre, hell av vannet og tilsett smør og finhakket dill og smør potetene med dette. 

Bland sammen siktet hvetemel, salt og pepper. Legg fisken i dette og snu før du legger fisken over i middels varm panne med smør. Stek fisken i 2-3 minutter på hver side til den blir gylden. La den tørke på papir til slt er ferdig. 

Når fisken er ferdig stekt, heller du litt melk (ca 1 dl)  opp i stekesjyen  i pannen og rør dette godt sammen. Skru ned varmen påplaten. Tilsett 1 boks seterrømme, rør inn og la putre mens du smaker til med salt og pepper etter behov. Tilsett 1 dl gressløk rett før servering. 


Vel bekomme! 





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar