Etiketter

butikktips (55) Elgseter (316) Ferie (117) hund (891) Hverdag (485) interiør (115) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (237) mat (448) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (228) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

onsdag 26. juli 2023

Brimi sæter



Mandag la vi ut på langtur for middag. Vi dro helt til Lom, for å spise noe av det beste vi vet: smeltet ost! Brimi sæter har vært mye omtalt de siste årene, med god grunn! Skråpåtå-menyen som serveres på loftet i fjøset er velsmakende, lokal og i en hyggelig ramme (lokalene, stev, felespill og historiefortelling). Så, to år etter forrige gang vi var der (da svingte vi innom på vei hjem fra vestlandstur), kjørte vi frem og tilbake samme dag. 

Vi rakk en liten tur langs Tesse med de små grei vi d og regn før maten, det gjorde godt og skjerpet sulten. 

Det koster 850,- for en fireretters Skråpåtå-meny, verdt hver ei krone både med smak og metthet.

Observasjoner fra besøket ser du under: 

Baksælabqkken, er ikke det i Rendalen østfjell da? Morsomt å se et kjent navn på nytt sted

Gulsildre


Luftetur 

Kuene venter på å bli melket

Og røsslyngen blomstrer

Butikken på Brimi sæter. Ikke hva som helst slipper inn i hyllene her. Mye godt og fint. I tillegg er det seterkafe her på dagtid med både vafler, påsmurt og pizza

Menyen

Sulten og spent

Som en liten appetittvekker: hjemmebakt flatbrød, pultost blandet med rømme og speket reinshjerte

Hjemmekinnet smør, naturelle og med urter (fra det lokale Aukrust urteri)

Fiskesuppe med fisk fra Tesse

Så kom osten! Vi synes den er kjempegod, midt i blinken til raclette. Smeltestativene er laget av den lokale smeden 

Første rett med ost, er salat. Kjempe frisk og god. Omkranset av forskjellig lokal spekemat

Så er det kjøtt! 
Kalv og ølmarinert svin, lokalt så klart. Serveres med poteter, kokte grønnsaker og soppsaus. Og ost for oss som liker det. 

Desserten avrunder måltidet. Denne gangen var det karamellpudding og jordbær, pannacotta med rabarbrasaus og sjokoladefondant med bringebærsorbet

Da takker vi for oss for denne gang, vi kommer nok tilbake og anbefaler videre på det varmeste! 

Besøk Brimi sæter sin hjemmeside her for informasjon om de ulike tilbudene og mulighetene for overnatting og bespisning. Og om det ser fullt ut til middag en dag, er det verdt å ta en telefon for å høre om de kan skvise inn en eller to til langs langbordet, det har vi god erfaring med. 
Det er også verdt å nevne at her får du spist deg mett, du får så mye påfyll du vil av både ost og kjøtt (og tilbehør til kjøttet), så er maten mektig, så det er begrenset hvor mye mer du orker, men tilbudet er der. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar