Etiketter

butikktips (55) Elgseter (316) Ferie (117) hund (891) Hverdag (485) interiør (115) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (237) mat (448) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (228) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

mandag 17. juli 2023

Steigen, dag 2, Sørskottind

 

Onsdag var dagen det var meldt lavest temperatur under oppholdet vårt i Steigen, så da passet det godt å legge inn en topptur da.  Sørskottinden hadde vi tenkt på tre år før, men på grunn av regn og glatte berg da, stod vi over. Nå derimot, ble det tur.  

Sørskottinden er en meget overkommelig tur hva angår distanse, men det er stedvis veldig bratt, sånn man merker særlig godt på nedfarten. Men om man tar tiden til hjelp, vil de aller fleste med fungerende knær og anker kunne gjennomføre turen. Toppen er på 608 moh. og turen er på ca 5 km. Her funnet du en hod beskrivelse av turen som kan være kjekk å ha, dersom en planlegger å gjennomføre den. 

Ellers bestod dagen av frokost på verandaen og fisketur til kvelds i tillegg til noen timer jobb (som passet greit med været som også varte i noen timer med en del vind og litt nedbør. 

Vi fikk Danmarksferiefølelsen, med ferske rundstykker til frokost og gode greier. Luksus med bare 400 M å gå til butikken! 

To som er motivert for tur! 

Full fart oppover! 

Bratt på alle kanter! Viktig å holde seg i stien! 

Drikkevannsreservoar på vei opp til toppen 



Pause like før toppen 

Blid gutt! 

Eggen i den kjente Nordskottraversen. Her må du enten besitte gode klatreferdigheter selv, eller ha med guide.  



To som koser seg på tur





Full fart nedover igjen! 





Så fisketur til Lakså, mitt fiskested i Steigen. Det ligger et stykke fra der vi bor nå, så jeg måtte kjøres. Gunnar satte meg av før han dro på butikken for å handle litt og lade litt bil. Så kom de og hentet meg opp fra vannet igjen. 

Fin utsikt

Kveldens fangst


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar