Etiketter

butikktips (59) Elgseter (318) Ferie (120) hund (935) Hverdag (517) interiør (121) jakt (250) Jul (303) Krokskogen (242) mat (455) Matauk (62) new York (155) oppskrift (202) Reise (236) restauranttips (130) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (264)

fredag 9. mars 2018

Løksuppe


Løksuppe er veldig godt og veldig enkelt å lage til middag. Og jammen er det ikke så verst sunt heller.

Skjær 5 løk i tynne skiver i 1ss smør. Dryss over 1 ss sukker og stek til løken er lett gyllen og myk. Tilsett 2 dl hvitvin og 7 dl vann med kyllingbuljong/-fond og 3 laurbærblad og la det koke i et kvarter. Smak til med timian, salt og pepper.
Hell over i porsjonsskåler (det blir ca 4 skåler). Legg oppå ristet loff (vi bruker 5 skiver på 4 skåler, kutter hver skive i 4). Strø over revet ost.
Gratiner i ovn på maks varme til osten blir gyllen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar