Etiketter

butikktips (55) Elgseter (316) Ferie (119) hund (902) Hverdag (487) interiør (115) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (237) mat (448) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (229) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

lørdag 19. november 2016

Studietur til London, dag 1

Tirsdag ettermiddag rettet 7 rektorer kursen mot London. Anledningen var at nettverkene i kommunen har blitt bedt om å komme med innspill om fremtidens skole, våre innspill skal trekkes inn i forarbeidet til utarbeidelsen av en ny handlingsplan for skolen i vår kommune. Vårt fokus er 21st Century Skills, rapporten fra Ludvigsenutvalget er sentral og dybdelæring er et stort stikkord!
Gjennom veilederen som to av oss har hatt på Rektorskolen, Omar Mekki, ble vi satt i kontakt med Alan. Alan Boyle er direktør i Leannta Education Associates, som organiserer lærende møter/samlinger/forelesninger som handler om skole, han har tett kontakt med mange av Englands mest kjente skoleforskere. Alan arrangerte hele opplegget for oss, forelesning, praktiske oppgaver, skolebesøk og oppfølgingsarbeid. I tillegg brukte han hele ettermiddagen med oss på onsdag, gav oss en omvisning i Londons East End og spiste middag sammen med oss. 

Onsdag fikk vi historien og det teoretiske grunnlaget for det vi hadde fokus på. I tillegg fikk vi lære en del om det engelske skolesystemet og jobbet med litt praktiske oppgaver. Et godt pedagogisk opplegg altså. 

Unnet meg frokost på sengen første morgenen, rolig morgen i kombinasjon med forberedende lesing

Venter på banen 

Høst i London

Konferansesenter for skolefolk i London, a la vårt Kunnskapssenteret

Bra modell for læring!
 

Global kompetanse er paraplyen for hva fokuset bør være i skolen fremover! 
 

Global kompetanse representert ved de fire C'ene: 

DYBDELÆRING 

Kanal på omvisningen 

Londons museum om hjemmene gjennom historien (det lokale Maihaugen/Sverresborg fant vi ut) 

London Calling 

Spitafields Market koselig marked som anbefales på det varmeste! Passe stort passe befolket. 

Innom pub'en Ten Bells, kjent for å ha vært et stamsted for flere av Jack the Rippers offere 


Stemning i East end

Synagoge og moské tett i tett... 

Kul dekor foran et brasserie i nærheten av vårt hotell 

En tur innom Spitafields Market og Marks & Spencer sørget for koffertfyll! Oilskin-jakke har stått på ønskelisten en stund, så da jeg fant det ble det med til både herren og fruen. I kombinasjon med tweed og six pence blir det lordelook på Elgseter fremover. I tillegg ble det litt jobbklær og slikt som er kjekt å ha til jul 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar