Etiketter

butikktips (50) Elgseter (286) Ferie (110) hund (753) Hverdag (395) interiør (105) jakt (189) Jul (246) Krokskogen (214) mat (402) Matauk (57) new York (145) oppskrift (169) Reise (198) restauranttips (121) Salat (12) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (46) Viltoppskrift (11) vinterpalasset (243)

torsdag 14. september 2017

Kveldstur til Larvik

Onsdag kveld dro vi for å levere godsakene vi hadde med fra Grethe og Susann i Tyskland til Irene som driver Gokstadhaugen kennel i Larvik (og det er der lille Jari kommer fra). Det er lenge siden sist vi har møtt Irene, så det var godt å treffes igjen! Hilse på alle de store damene som stod ute og så fikk vi æren av å hilse på to av Jula sine valper, som fikk sin første tur ut i verden denne kvelden. De er 5 uker gamle nå.
Etterpå tok vi turen til sentrum for å ha "vært der", spiste middag og lot Lakka og Bamse lukte litt rundt, før vi vendte snutene hjem til seters igjen. Det ble en fin utflukt! -og vi vet nå at Larvik er bare 1,25 timer fra skolen, det er ikke langt!

Dagens beste sitat kom fra en liten elev da jeg luftet Lakka og Bamse da et av trinnene var på vei hjem for dagen:
Elev: "har du disse to hjemme hver eneste dag??"
Jeg: "ja"
Elev: "hvorfor jobber du her da??"
Jeg forklarte han at jeg måtte tjene penger for å kjøpe mat til dem, og det forstod han godt, da var det greit.

Finnes det noe bedre enn disse to? -nei, det gjør det ikke! Så blide, positive og lette å ha med å gjøre! En dag bak i bil og de smiler like godt! 

Gjengen med unge damer hjemme hos Irene, god stemning!

Rød og Blå valp. Så skjønne babyer! 


Gutta 

Rød hvisker meg noen velvalgte ord i øret 

Vi koste oss med middag på Big Horn, mannen trenger energi for å løpe på lørdag (og etter lørdag må han feites opp, nå er han planlagt tynn for å minske belastningen på leddene under maratonen). 
En artig sak fra restauranten, er da kelneren ivrig forteller at de serverer reinskjøtt... og at det er fra vill rein hvor de har kjøpt kjøttet fra jegere... fruen spør nysgjerrig om hvor disse jegerne holder til, hvorpå svaret er: Finnmark! FINNMARK!!  Da er det dessverre sånn at fruen i følget ikke er enn større person enn at det må påpekes: "men det finnes jo ikke vill rein i Finnmark. Det finnes ikke jegere som jakter rein i Finnmark". Servitøren hadde nok ikke vært borti slike teite besserwisser-typer før, og ble ukomfortabel stakkars... forklarte at de hadde i alle fall ikke levd i innhegning, og da lot vi ham gå videre... Vi lot reinen vente til vi kom hjem, og bestilte oksebiff... 

Bamse og Lakka foran "liksom-bøk" i Larvik sentrum 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar