Etiketter

butikktips (32) Ferie (59) frisbee (3) hund (287) interiør (49) jakt (50) Manhattan (55) mat (150) Matauk (29) oppskrift (88) Oppussing (24) Reise (98) restauranttips (56) Rosenborg (20) Tips (17) tur (230) Turer fra Vinterpalasset (29)

fredag 22. september 2017

Rødvinsaus à la Elgseter

Dette er sausen"vår" til viltkjøtt, funker alltid! Det var da Gunnar fikk servert denne han skjønte at dette var det rette ;) Vi lagte også denne sausen til bryllupsmiddagen vår.




Smelt 1 ss smør/rapsolje og ha oppi 1 hakket rødløk og 2 fedd hakket hvitløk. Stek løken blank før du tilsetter 100 g rosiner og 1 ts timian. La dette steke sammen i ca. 5 minutter mens du rører. Tilsett 4 dl rødvin og la dette reduseres til halvparten. Skru ned varmen og tilsett 1 boks fløte. La sausen putre så den tykner til. Spe på med kraft fra kjøttet, bruker du matfløte (slik vi vanligvis gjør), bland inn 1/3 pose rødvinsaus, så blir sausen tykk og fin. Litt salt på slutten er ofte godt. Sil sausen gjennom dørslag, så blir den glatt og fin.
Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar