Etiketter

butikktips (59) Elgseter (318) Ferie (120) hund (935) Hverdag (517) interiør (121) jakt (250) Jul (303) Krokskogen (242) mat (455) Matauk (62) new York (155) oppskrift (202) Reise (236) restauranttips (130) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (264)

mandag 28. januar 2019

Hjemmelaget majones

Altså, den smaker så mye bedre at så lenge du skal sette deg ned hjemme for å spise den, så er det verdt det (mao. så gidder jeg ikke lage det til matpakka...) Denne her er superenkel og rask å lage også! Om du vil ha aioli, putter du bare oppi et fedd hvitløk mot slutten.

For det første: alt du trenger for produksjonen, er en blender (eller stavmikser).


Hell 2 eggeplommer, 2 ss vann, 2 ts sennep, 2 ts hvitvinseddik, litt salt og eventuelt litt pepper oppi kolben på blenderen. Til slutt heller du forsiktig over 2 dl olje (vi bruker raps til vanlig men EVOO er også godt, om du ønsker den karakteristiske olivenoljesmaken) før du starter blenderen og lar den gå i et minutt eller to. Da skal majonesen være serveringsklar, enkelt og greit!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar